Erzincan’in Tercan ilçesinde çiftçilerin önemli geçim kaynaklari arasinda yer alan ve normal sartlarda Eylül ayinda olgunlasan lahananin hasadi, soguk havalarin gelmesi beklenerek Kasim- Aralik ayinda yapiliyor.
Erzincan ve yöresinde yetistirilen, genis ve kalinca kat kat yapraklari olan, güz ve kis sebzesi, lahananin soguk hava görmesiyle daha lezzetli oldugunu belirten vatandaslar ürün pazara inmeden tarlada satin aliyor.
Tercan’da çiftçilik yaparak geçimini saglayan Ahmet Karsli, yil boyunca büyük emek vererek yetistirdigi organik fasulye, patates gibi sebzeleri sattigini ancak lahanayi soguk hava görmesi için beklettigini söyledi.
Bugünlerde sattigi lahanaya vatandaslarin yogun ilgi gösterdigini ve çogu müsterisinin ürünlerini tarladan aldigini söyleyen Karsli sunlari kaydetti:
“Bu lahanalar soguk hava görünce sertlesir, sikilasir. Ondan sonra hasadi yapilir. Vatandasta bunun farkinda. Eger lahana parlak ser, sikiysa vatandas hemen aliyor. Su anda lahananin en iyi zamani. Ama bir iki günde bütün lahanalar tükenir. Su andaki lahananin hem muhafazasi daha kolay hem de daha lezzetli. Su andaki lahana serin bir yerde tutularak ilkbahara kadar muhafaza edilebilir.”
Ayaz Gören Lahanada Satislar Artti
Erzincan’da soguk hava gören lahanaya vatandaslar yogun ilgi gösteriyor.



















