Aybüke Ögretmenin Adi Karabük'teki Kütüphanede Yasatilacak

Vali Fuat Gürel: 'Insallah buralar var oldukça sehidimizin adi buralarda yasayacak ve çocuklarimiza da örnek olacak' Baba Sadik Yalçin: 'Ülkemizin farkli yerlerinde sehitlerimizin adlarinin kütüphane, okul, sokak ve caddelerde yasatilmasi; onlarin diri oldugu anlamina gelmektedir'.

Batman'in Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'li teröristlerin saldirisi sonucu sehit düsen müzik ögretmeni Senay Aybüke Yalçin'in adi, Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Borsa Istanbul Güzel Sanatlar Lisesinde bulunan Z kütüphanesine verildi.

Il ve ilçe milli egitim müdürlüklerinin katkilariyla yaklasik 200 metrekarelik alanda olusturulan, etkilesimli tahta ve internete bagli bilgisayarlarla zenginlestirilen Sehit Ögretmen Aybüke Yalçin Z Kütüphanesi, düzenlenen törenle açildi.

Vali Fuat Gürel, açilis öncesinde sehit ögretmenin babasi Sadik Yalçin'a çesitli hediyeler ve çiçek verdi.

Kütüphanenin açilis kurdelesi Vali Gürel, Sadik Yalçin, Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Il Jandarma Komutani Albay Garip Gümüs, Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas ve ögretmenler tarafindan kesildi.

Gürel, Yalçin'i rahmetle andiklarini belirterek, "Insallah buralar var oldukça sehidimizin adi buralarda yasayacak ve çocuklarimiza da örnek olacak. Kütüphanenin yapiminda emegi geçenlere tesekkür ediyorum." dedi.

Sehit ögretmen Yalçin'in portre resimlerinin yer aldigi kütüphanede ögrenciler, sehit ögretmenin en çok sevdigi "Magusa Limani" isimli eseri seslendirdi.

Kütüphane hakkinda bilgilerin verildigi törende, protokol üyeleri ve ögrenciler kitap okudu.

Baba Sadik Yalçin da gazetecilere, kizinin adinin kütüphaneye verilmesinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Emegi geçenlere tesekkür eden Yalçin, "Ülkemizin farkli yerlerinde sehitlerimizin adlarinin kütüphane, okul, sokak ve caddelerde yasatilmasi onlarin diri oldugu anlamina gelmektedir." ifadesini kullandi.

Yalçin, ögrencilerin kizinin en çok sevdigi "Magusa Limani" isimli eseri seslendirmesinin sürpriz oldugunu kaydetti.

Vali Gürel ve Türköz, Mugla Esen Anadolu Lisesi ögrencilerinin sehit ögretmen Senay Aybüke Yalçin'in ailesine yazdigi mektuplari baba Sadik Yalçin'a teslim etti.

Açilan zarflarin birinden sehit ögretmenin karakalemle çizilmis resmi de çikti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile