Aydem Enerji'den '19 Genç Sanatçinin Gözünden Atatürk' Sergisi

Aydem Enerji'den '19 Genç Sanatçinin Gözünden Atatürk' Sergisi

Aydem Enerji, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni, “19 Genç Sanatçinin Gözünden Atatürk” adli dijital sergi ile kutluyor. Aydem Enerji’nin internet adresinden ziyaret edilebilecek sergide nakistan tele, yagli boyadan kolaja kadar farkli tekniklerle hazirlanan Atatürk portreleri yer aliyor.



Sektörünün lider oyunculari arasinda yer alan Aydem Enerji, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’na özel, anlamli bir projeye imza atti. Sirket, “19 Genç Sanatçinin Gözünden Atatürk” temasiyla dijital bir sergi düzenledi.

Atatürk’ün Samsun’a çikisinin 103’üncü yildönümünün de kutlandigi projede, genç sanatçilardan kendi perspektiflerinden Atatürk portreleri hazirlamalari istendi.

Türkiye genelindeki Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin yeni mezun genç sanatçilariyla yapilan çalisma sonucu; yagli boyadan dijital illüstrasyona, nakistan tele, fotograftan kolaja farkli teknikler kullanilarak hazirlanan eserler arasindan 19 çalisma seçildi. Buket Özen, Çigdem Akgün, Emrah Atesli, Ersen Bogutekin, Fatma Ziya, Kübra Kiliç, Mustafa Mutlu, Mustafa Yilmaz, Nesligül Cebesoy, Simge Demirel, Sinan Orakçi, Tolga Akmermer, Tugba Akça, Umut Bahçeci, Veysel Dasçi, Volkan Parlak, Yaren Karakas ve Yelda Kaya’nin eserleri, Aydem Enerji’nin internet sitesinde yayinlanacak dijital sergide görülebiliyor.

Sergideki eserlerin dijital ortamda sanatseverlerle bulusmasina imkan saglayan projeyle; Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni, Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni portreleri ile kutlamak ve onu yansitan yeni eserlerin paylasilmasini saglamak hedefleniyor.

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutlayan Aydem Enerji Kurumsal Iletisim Grup Direktörü Zeynep Arayici Korzay, “19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni bu yil farkli bir proje ile kutlamak istedik. Hem genç sanatçilarimizi desteklemek hem de bu 19 Mayis’in anlamina ithafen Atatürk’ü, gençlerin gözünden yansitan portreleri ile anmak için bu çalismayi hayata geçirdik. Bu heyecanimizi paylasabilmek adina; farkli teknikler ile olusturulan bu eserlerin görsellerini, isteyen herkesin paylasimina açtik. Böyle önemli bir projede, BASE ile birlikte genç sanatçilarimizi desteklemek, Atatürk temali yeni eserleri herkesin paylasimina açmak bizim için çok degerli” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile