Aydemir Açiklamasi '12 Mart Mukaddesata Sadakatin Eseridir, Milli Ve Manevi Degerlere Vefanin Kaydidir'

Aydemir Açiklamasi '12 Mart Mukaddesata Sadakatin Eseridir, Milli Ve Manevi Degerlere Vefanin Kaydidir'

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, ‘12 Mart; milli fedakarlikla ifade bulan bir seha, tevhid ve vahdete adanmis gönüllerle elde edilen bir reha, süheda ecdadin torunlari, guzzatin ahfadi dadaslarin tarihe kaydettigi mukaddesata ve onlarin can adadiklari manaya vefa vurgusudur. ‘ dedi.

Milletvekili Aydemir, 12 Mart’la ortaya konan milli kararlilik ve azim, Nene Hatunlarin iffet ve izzet; Alvarli Efelerin dirayet ve haysiyet; dadaslarin birlik, beraberlik ve kardeslik imaninin ilami; asirlarca cihana adalet dagitan ecdat ruhaniyetinin ilani, asirlara yürüyüsünü sürdüren Yüce Milletimizin ilhamidir. ‘ mesajini verdi.

Milletvekili Aydemir, ‘12 Mart; ‘Birtakim insanlar onlara, “Insanlar size karsi asker toplamislar, onlardan korkun” dediler de bu, onlarin imanlarini arttirdi ve “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!” diye cevap verdiler.’ Ilahi hükmüne teslimiyet ve sadakatin kaydidir. ‘ hakikatini paylasti.

‘12 Martla ifade bulan dirilis bir dadas durusudur’, diyen Milletvekili Ibrahim Aydemir, ‘ Milli azametin tarifi, milli haysiyetin tasrihi, milli gurur ve suur ile milli imanin takdimi, Ilayi Kelimetullah için devlet ebed müddet kararliliginin tevcihi, cihana kanimiz aksa da zafer Islam’in imaninin tebligidir. ‘ kaydini düstü.

Milletvekili Aydemir, ‘12 Mart; küresel ezberlerin tekzibi, Türk Milletinin sühedasiyla yazdigi tarihinin tezhibi, milli ruhun ecdat dirayetiyle teshiri, milli durusla dadasligin tebcili, mübarek Anadolu Cografyasinin destanlarla teskili, ‘Vatan bir bütündür, asla parçalanamaz’ ahdinde milli imanla tezyinidir.’ tespitini aktardi.

Milletvekili Aydemir, ‘12 Mart; Dadas kizi Halide Nusret Zorlutuna’nin, ‘Zorlu dedelerim kükrer sesinde/Ninemin gülüsü, güler sesinde/Tarihimin karanlik devresinde/Hançerdin düsmana, vurdun Erzurum’ dizeleriyle ifade ettigi, ‘Dedim ki Dadasi doguran ana/Tasir mi karninda egilecek bas’ dizeleriyle mana bulan dadas ruhunun eseridir.’ dedi

Milletvekili Aydemir, ’12 Mart; Akifçe, ‘Dogdugumdan beridir, asigim istiklale’ gerçegini cihana teblig eden Dadaslarin cihana, ‘Korkma, sönmez bu safaklarda yüzen al sancak/ Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak/O benim milletimin yildizidir, parlayacak/O benimdir, o benim milletimindir ancak’ kararliligini belletisidir. ‘ vurgusuna yer verdi

‘Cihan yikilsa emin ol bu cephe sarsilmaz’ kararliligi

Milletvekili Aydemir, ‘12 Mart; ‘Düser mi tek tasi sandin harim-i namusun/ Meger ki harbe giden son nefer sehid olsun’ diyen dadaslarin, Milli Sair Akif’In kaydiyla; ‘Degil mi cephemizin sinesinde iman bir/ Sevinme bir, aci bir, gaye ayni, vicdan bir/ Degil mi ortada bir sine çarpiyor, yilmaz/ Cihan yikilsa emin ol bu cephe sarsilmaz!’ kararliligidir.’ dedi.

Milletvekili Aydemir, ‘Depremzede kardeslerimizin acilari içinde idrak ettigimiz 12 Mart kurtulus gününü kutluyor, Dadaslarin milli ve manevi degerlere kayitsiz ve sartsiz bagliliklarini paylasiyor, Yüce Türk Milletinin birlik, beraberlik ve kardeslik ahdine sadakatimizi yineleyerek, sehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyoruz. ‘ mesajini verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile