Aydemir Açiklamasi 'Arvasi Hocamizi Rahmetle Aniyoruz'

Aydemir Açiklamasi 'Arvasi Hocamizi Rahmetle Aniyoruz'

Milletvekili Aydemir, ‘Türk Düsünce Tarihinin mümtaz simasi, Türk-Islam Ülküsünün müdafii, mütefekkir Seyyid Ahmed Arvasi’yi rahmet, minnet ve sükranla aniyor, Ila’yi Kelimetullah yolundaki kararlilik ve durusunu paylasiyoruz. Allah’in selami ve rahmeti üzerine olsun. ‘ dedi.

‘Arvasi bir fikir önderi ve ufuk lideridir’

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, 31 Aralik 1988’de Hakka vuslata eren mütefekkir Seyyid Ahmed Arvasi’nin 34’üncü vefat yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Milletvekili Aydemir, mesajinda, “Zamanin idrakine, ‘Kesin olarak iman etmisimdir ki, müslüman Türk milleti ve onun devleti güçlüyse, Islam dünyasi da güçlüdür.’ kaydini düsen Arvasi, inandigi gibi yasayan seçkin bir dava adami, inanci hürmetine çektigi çileleri ömrünün bir seref varakasi olarak bilen bir fikir önderi ve ufuk lideri olarak düsünce dünyamiza isik tutmaya devam edecektir.’ ifadesine yer verdi.

‘Arvasi gönül cografyamizin da kutup yildizlarindandir’

Milletvekili Aydemir, ‘‘Benim milliyetçilik anlayisimda asla irkçiliga, bölgecilige ve dar kavmiyet suuruna yer yoktur.’ tespitiyle, ruhunu ve hayatini Islam dininin kardeslik esasina adamis; ‘Islam Dünyasini esir almak isteyen ser kuvvetlerin ilk hedefi Türk devleti ve Türk milleti olmustur.’ vurgusuyla Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Millet davasina nefsini hasretmis olan Seyyid Ahmed Arvasi yalniz fikir aleminin ve Anadolu’nun degil ayni zamanda gönül cografyamizin da kutup yildizlarindan olmustur. ‘dedi.

‘Arvasi bir alperen olarak yüreklerimizde yasiyor’

Milletvekili Aydemir, ‘‘Batmayacagina inanarak suya bas, yürür gidersin. Mu cize yürüyebilmen degil, inanabilmendir.’ ifadesiyle, Akif’in ‘Imandir o cevher ki Ilâhî ne büyüktür/ Imansiz olan pasli yürek, sinede yüktür.’ dizeleriyle kaydettigi hakikati gerek yasaminda ve hayat üslubuyla ve gerekse eserleriyle ortaya koyan Arvasi; Ahmet Yesevi terbiyesini, Abdulhakim Arvasi Hz.lerinin ögretilerini nefsinde yasayan bir alperen olarak daima yüreklerimizde yasayacaktir.’ kaydini düstü.

Vahdet ve tevhid’e adanmis bir ömür

Milletvekili Aydemir, ‘Yüce Türk Milletini asirlara hakim kilan degerleri, ‘Nizami Alem’ seferindeki mukaddes niyeti yüregi, dimagi ve nefsiyle yasayan, eserleriyle yasatan; vahdet ve tevhid imanini diri ve canli tutmayi yasaminin gayesi edinen Seyyid Ahmed Arvasi’yi asla unutmayacak ve unutturmayacagiz. ‘ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile