Aydın 2023 Yılı Vizyonunu Belirleyecek

Aydın 2023 Yılı Vizyonunu Belirleyecek

Aydın ilinin 2023 yılı hedeflerini belirlemek amacıyla Aydın Valiliği’nin evsahipliğinde ve GEKA’nın organizasyonuyla düzenlenen “2023’e Doğru Aydın” isimli toplantı, Kuşadası ilçesinde yapıldı.

Saat 09.30’da başlayıp 16.00’ya kadar devam eden toplantıya CHP milletvekilleri Bülent Tezcan ve Osman Aydın, Aydın Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu ve Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ve Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, GEKA uzmanları, öğretim görevlileri ve il müdürleri katıldı.

Prof. Dr. Emre Alkin’in moderatörlüğündeki toplantıda 2023 yılında gelişmiş ve müreffeh bir Aydın için tarımda, sanayide, turizmde ve diğer sektörlerde hedefler tespit edilerek, ilin vizyonu belirlenmeye çalışıldı. Bu vizyon doğrultusunda bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’lerin ve özel sektörün yapacağı çalışma ve faaliyetlerden de faydalanılarak, bir stratejik plan hazırlanması gündeme geldi.

Stratejik planın yalnızca bir belge olarak kalmaması, dinamik bir süreç izlemesi gerektiğini belirten Vali Al sosyal, ekonomik ve çevre alanlarında pek çok konunun planda inceleneceğini belirterek, 2023 yılında Aydın’ın bölgenin parlayan yıldızı olması yolunda yapılacak işleri ortak akılla belirlemek amacıyla düzenlenen bu toplantıda, şehri adeta kenetlenmiş olarak görmenin memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

GEKA Genel Sekreteri Aydıner ise, “Ülkemizde Son yıllarda önemli değişimler ve gelişimler yaşandı. Birçok alanda yapılan reformalar ve altyapı düzenlemeleriyle uluslararası rekabet gücümüz arttı. Son global krizde, ülkemizin potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu gördük. 2023 hedefi, Türkiye kadar Aydın için de önemli. Biz bugün Aydın’ın bütün kapılarını açmak için burada bulunuyoruz. Önümüzdeki 10 yılda Aydın’ın hakettiği yere ulaşması için bir yol haritası belirlemek üzere toplandık. İlçelerde de alt çalıştaylarımız yapılacak. Bu toplantıdan Sonra çalışmalarız hız kazanacak. Hep beraber daha müreffeh bir Aydın için yol haritası çıkaracağız. Potansiyellerimizi daha iyi ve etkin kullanmanın yollarını arayacağız.” dedi.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile