Aydın, Niyazi Mısri Hazretleri’nin vakfına ait arazi üzerindeki tarihi binanın Bursalıların elinde kalması için Osmangazi Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Niyazi Mısri Hazretleri’nin 17. yüzyıl Türk edebiyatının en önemli şahsiyetlerinden bir mutasavvıf olduğunu ifade eden Aydın, “Niyaziye ve Mısriye kolunun, Halvetiye tarikatının kurucusu. 4. Mehmed Han zamanında Bursa’da yaşayan, Bursa-Limni arasında sürgün hayatını geçiren, edebiyat dünyamızın önemli kişilerinden biri. Onun Bursa’da ikamet ettiği dönemlerde yaşadığı ve vakfettiği arazide şu an Ulucami PTT şubesi var. Şeker Hoca Camii’ne kadar Bursa’nın en değerli arazilerinden biri. 2017-veya 2018 yılında özelleştirme kapsamında postahane kısmının kamunun elinden çıkarak özel şirketlere geçme durumu mevcut" şeklinde konuştu.
En son yapılan Vakıflar Kanununa göre, tescilli olan vakıf arazilerinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün uhdesinde kalabileceğine dikkat çeken Aydın, "İstanbul’da Fener Rum Patrikhanesi ve buna benzer vakıf arazilerinin vakfın kendisinin veya şahısların uhdelerinde kaldığını gördük. Osmangazi Belediyesi’ne çağrımız Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile iş birliğine giderek postanenin tekrar kamunun elinde kalmasını sağlaması. Defalarca bu teklifimizi dile getirdik. 2017 veya 2018 yılında özelleştirme kapsamında olan Bursa’nın en değerleri yerinin Bursa’da kalmasını istiyoruz. Niyazi Mısri Vakfı’na ait olduğunun en bariz delillerinden biri de, 1860 tarihli Suphi Bey’in haritasında bu yerin vakfa ait olduğunun belirtilmesi. Ayrıca Mustafa Kara’nın Tarikatlar adlı eserinde bu arazinin Niyazi Mısri Vakfı’na ait olduğu yazıyor” diye konuştu.
Aydın Açıklaması 'Niyazi Mısri Vakfı'na Ait Ulucami Postahanesi'nin Bursa'nın Elinden Çıkması Engellenmeli'
MHP Osmangazi Belediye Başkanı Cemil Aydın, Bursa’nın en değerli binalarından biri olan Ulucami Postahanesi’nin PTT’nin tamamının özelleştirilmesiyle birlikte kamu bünyesinden çıkarılmasının engellenmesini istedi.