Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç'ın Hayali Gerçek Oldu

Türkiye'nin en nemli bal üretim merkezlerinin başında gelen Aydın'da Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç'ın yaklaşık 8 yıllık hayali gerçek oldu

Türkiye'nin en nemli bal üretim merkezlerinin başında gelen Aydın'da Arıcılar Birliği Başkanı Kadir Kılıç'ın yaklaşık 8 yıllık hayali gerçek oldu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Çine Belediyesi Çine Gelişim Vakfı tarafından yürütülen ve Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği, Aydın İl tarım Müdürlüğü, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karacasu Memnune İnci MYO'nun desteklenen proje kapsamında Türkiye'nin ilk Arıcılık Müzesi Çine'de açıldı.
Aydın-Muğla Karayolu üzerinde bulunan Yağcılar Köyü'nde kurulan Çine Arıcılık Müzesi'nin açılışı için düzenlenen törene, Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Osman Aydın, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Aydın Arıcılar Birliği başkanı Kadir Kılıç, Prof. Dr. Muhsin Doğruoğlu, Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Gilles Ratıa, Çine Arıcılık Müzesi Mimarı Yüksek Mimar Cengiz Bektaş ve proje yürütücüsü Öğretim Görevlisi Mustafa Köseoğlu, Tarım İl Müdürü Muhsin Temel'in yanı sıra arıcılar, Çine MYO öğrencileri ve davetliler katıldı.
Törenin açılışında konuşan Aydın Arıcılar Birliği başkanı kadir Kılıç, yıllardır özlemini duyduğu bu müzenin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye'nin göçer arıcılık merkezi durumunda olan Aydın'ın artık, geçmişten günümüze arıcılıkla ilgili her türlü tanıtıcı bilgi, belge, ekipman, resim, kitap vb. materyallerin sergileneceği Türkiye'nin ilk müzesine sahip olduğunu belirten Kılıç, aynı zamanda bu müzenin bir eğitim yuvası olacağını söyledi. Yürüttüğü projenin açılında oldukça duygulanan ve konuşmakta güçlük çeken Öğretim Görevlisi Mustafa Köseoğlu ise, emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederek müzenin hayırlı olmasını diledi.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükü Boylu ise "Üniversitemiz dinamik ve üretken yapısıyla bulunduğu kente artı değer oluşturmaya devam ederken Türkiye'de ilkleri gerçekleştirmenin gururunu da yaşıyor" dedi.
"ARILARA VE DOĞAL HYATA ACIMASIZ DAVRANILIYOR"
Dünya'da insanoğlunun yaşamasını sağlayan temel besin kaynaklarının yüzde 30'unun arılar sayesinde var olduğunu kaydeden Dünya Arıcılar Birliği Başkanı Gilles Ratız,, gelişmişliklerine bakılmaksızın dünyanın pek çok ülkesinde arılara ve doğal hayata acımasız davranıldığını iddia etti. İnsanların, arılar sayesinde pek çok besin kaynağına ve bu besinlerin devamlılığını sağladığını kaydeden Gilles Ratıa, dünyadaki polinasyonun çok önemli bir kısmının arılar sayesinde gerçekleştiğini, bunun da aslında dünyadaki doğal dengenin devamlılığının sağlandığını kayderek, herkesin arılara daha iyi davranmasını istedi.
Yapılan konuşma ve gösterilerin ardından Çine Arıcılık Müzesi törenle açıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile