Aydın Belediye Meclisi’nde Aykonut Gerginliği

Aydın Belediye Meclisi’nde Aykonut Gerginliği

Aydın Belediye Meclisi’nde Aydın’ın uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen AY-KONUT konusu tekrar görüşülürken gergin dakikalar yaşandı.

AY-KONUT’un imar değişikliğine 6 Temmuz’da onay veren Aydın Belediye Meclisi’nin imar değişikliğine itiraz eden iki vatandaşın itirazı görüşüldü. Aydın Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nun itiraza verdiği ‘red’ kararı, meclis tarafından onanırken, meclis toplantısını izleyen AY-KONUT mağdurları, alınan kararı alkışladı.Toplantıya damgayı belediye meclis üyelerinin yaşadığı tartışmalar vurdu. Toplantıda AK Partili Nebil Alparslan ile MHP’li Ahmet Ertürk karşılıklı söz düellosu yaşarken, birbirlerini kaçmakla suçladı. İmar Komisyonu’nun sunduğu raporda vatandaşların yaptığı itirazın kamu yararına red edildiği ifade edildi.

Bunun üzerine söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Nebil Alparslan, AK Parti olarak bazı hadiselerden dolayı bir taraf olmadıklarını söyledi.

Önümüzdeki süreçte ne olacağını merak ettiklerini kaydeden Alparslan, “Buradaki vatandaşlar önümüzdeki süreçte okulu, hastanesi olmayan bir yere nasıl taşınacaklar? Bu konu yeniden yargıya taşınırsa vatandaşlarımız için yeni bir hayal kırıklığı olacaktır. AK Parti olarak yine biz çekimser oy vereceğiz” dedi.

“15 YILLIK CENAZE”

AY-KONUT konusunun Aydın’daki 15 yıllık bir cenaze olduğunu ifade eden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, “Birşeyler yapmak, hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir. Biz şansımızı deneyelim. Eğer bu konu yargıdan dönerse başka bir formül bulunur. Biz belediye olarak B planımızı hazırladık. Burada kamu yararı vardır. İnsanlar mağdur olmuştur. Keşke, imar planı değişikliği kararı aldığımız toplantıya katılıp fikrinizi söyleseydiniz” diye konuştu.

“BU KAĞIT GÖKTEN İNMEYECEK”

Konuyu yargıya taşıyacak olan sadece bir kişi bulunduğunu ifade eden Başkan çerçioğlu, “Bu kağıt gökten inmeyecek. Süreci hep beraber izleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ALPARSLAN-ERTÜRK DÜELLOSU

Toplantıda söz alan MHP’li meclis üyesi Ahmet Ertürk, konunun çözümünün kentsel dönüşümden geçtiğini ifade etti.

AYKONUT zedelerin de ileride bu çözümün farkına varacağını belirten Ertürk, “AKP, keşke kaçmak yerine kararın alındığı toplantıya katılsaydı. Bu konu yargıya taşınırsa, yaşanacakları göreceğiz” şeklinde konuştu.

AK Partili Nebil Alparslan ise oylamadan kaçmadıklarını ifade ederek, “Asıl kaçan, toplantıya katılıp, oy kullanmadan toplantıyı terk eden MHP’dir. Bakanımızın annesi vefat ettiği için toplantıya katılamadık” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile