Aydın Belediyesi Tarafından Aşçılık Kursu Açıldı

Aydınlı bayanlara meslek edindirmek, istihdam oluşturmak ve ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla açılan ayakkabı ve moda tasarım kurslarından sonra şimdi de aşçılık kursu açıldı.

Aydın Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Aydın Tarımsal Kalkındırma, Kültür, Dayanışma, Yardımlaşma ve Çevre Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen kurslardan ilk ikisi olan ayakkabı ve moda tasarım kursları geçtiğimiz günlerde Esko İşhanı zemin katında başlamıştı. Bu kursların üçüncü ayağı olan aşçılık bölümü de Aydın Belediyesi’nin Yedieylül Mahallesi Seçkinkent Parkı içerisinde bulunan binada hayata geçti.

Aşçılık kursunun açılışına Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Nurettin Yeşilbursa, Çeştepe Belediye Başkanı Hakkı Gümüş, Aydın Belediye Başkan Yardımcıları Kamil Kaya, Şefika Çoban, Sevim Havaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Haftada iki gruba aşçılık eğitimi verilen kursun şu anda 60 kursiyer eğitim görecek. Aydın mutfağının tanıtılması için belediye olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını belirten Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Ayter-der Başkanı Kezziban Cengiz böyle bir projeyi hayata geçirmek için bizden yer talebinde bulundu. Ben de özellikle Aydınlı kadınlara meslek edindirmek amacıyla düzenlenen kurslara her türlü desteği sağlama sözü verdim. Aydınımızın çok güzel yöresel yemekleri ve tatları var. Bu lezzetleri tüm Türkiye’ye tanıtmamız lazım. Ülkemizde zeytinyağı tüketimi çok az. Dünyanın en güzel zeytinyağı bizim yöremizde yetişen zeytinlerden elde ediliyor. Sağlık için de zeytinyağı kullanımı son derece önemli. Yağımızla tatlandırdığımız Aydın yemeklerini tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya tanıtarak zeytinyağı kullanımını özendirmeliyiz” dedi.

Kursun açılış kurdelesinin kesiminden sonra kursiyerlerin hazırladığı lezzetli yemekler misafirlere ikram edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile