Aydin'da +1 Farkla Gönüllerince Eglendiler
Aydin’da düzenlenen spor etkinliginde bir araya gelen down sendromlu gençler, gönüllerince eglendi.
Aydin’in Efeler ilçesinde 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü kapsaminda Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde +1 farkla spor etkinlikleri düzenlendi.
Farkindalik olusturmak için düzenlenen etkinlige down sendromlu çocuklar ve aileleri katilim sagladi. Organizasyonda toplumsal farkindalik olusturmak, +1 farkli bireylerin ayrimcilik ve önyargiya maruz kalmasini önlemek amaciyla gerçeklestirilen etkinliklerde çocuklar gönüllerince eglendi. Masa tenisinden hemsballa, curlingden dart atisina kadar birçok spor aktivitesinin yer aldigi etkinlige katilan down sendromlu gençler, düzenlenen mini turnuvalar ile de birbirleriyle mücadele etti. Renkli görüntülere sahne olan turnuvalarin sonunda düzenlenen ödül töreninde tüm down çocuk ve bireylere sertifikalari, Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikçioglu ve Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus tarafindan takdim edildi.
Etkinlikte kisa bir konusma yapan Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikçioglu, tüm engelli bireylerin spora ve topluma kazandirilmasi noktasinda çalismalarin devam ettigini ifade ederek, “Bugün 21 Mart Down Sendromlular ile ilgili Gençlik Spor olarak STK’lar, aileler ve down sendromlu sporcularimiz, gençlerimiz ile bugün anlamli bir etkinlik düzenledik. Birçok spor bransinda down sendromlu gençlerimiz ile birlikte yarismalar ve eglenceler düzenledik. Onlarin spora ve topluma kazandirilmasina, farkindalik olusturulmasina yönelik etkinligimiz gayet güzel geçti. ‘+1 Hayatta Biz de Variz’ diyen gençlerimiz bugün gönüllerince eglendiler. Katki veren tüm STK’lara, antrenörlerimize de ayrica tesekkür ediyorum. Gençlik Spor olarak ‘Mutlu Çarsamba’ projemiz kapsaminda da, her hafta Çarsamba günü tüm engelli bireylerimize yönelik çalismalarimiz devam ediyor. Bizler engelli ve down sendromlu bireylerin topluma ve spora kazandirilmasi noktasinda her zaman elimizden geleni yapmaya haziriz” dedi.
Etkinlige katilan Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus ise anlamli bir etkinlik gerçeklestirildigine dikkat çekerek “21 Mart Down Sendromlular Günü dolayisiyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldik. Buradaki çocuklarimiz eglenerek sosyallesebiliyorlar. Böyle anlamli etkinlik için Il Müdürümüz Cenap Bey’e ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Onlar da bizim gibi bir birey ve onlarinda toplum içerisinde yer alarak diger akranlariyla beraber olabilmek en dogal haklari. Her ne kadar onlar yasitlarindan +1 farkli olsalar da almis olduklari egitimler ile her zaman bir adim önde olacaklardir. Biz, onlar için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. ve her türlü egitimi onlara sunmaya haziriz. Onlar da diger arkadaslari ile birlikte toplum içerisinde bir arada beraberce yasayacaktir” dedi.
Atatürk Kapali Spor Salonu’nda gerçeklestirilen etkinlige Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikçioglu, Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Hakan Özcan, Efeler Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Mithat Yildirim ile down sendromlu gençler, aileleri ve STK temsilcileri katildi.



















