Aydin'da 9 Bin 'Gal Arisi' Tuzagi Dagitildi

Aydin'da 9 Bin 'Gal Arisi' Tuzagi Dagitildi

Türkiye’de kestane üretim alani ve miktari olarak birinci sirada yer alan Aydin’da, Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nün kestane gal arisi ile mücadele çalismalari çerçevesinde 9 bin yapiskan tuzak dagitildi.



Aydin’in önemli degerlerinden biri olan kestane il genelinde pek çok çiftçinin ana geçim kaynagini olusturuyor. Kestane bitkisinin önemli zararlilarindan olan ve Aydin’da geçen yil tespit edilen kestane gal arisina karsi mücadele çalismalari ise hizla devam ediyor. Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve ilçe müdürlükleri teknik personelleri tarafindan kestane üretim sahalari taranarak zararliyla bulasik parseller tespit edilerek, üreticiler bilgilendiriliyor. Mücadele çerçevesinde Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan hazirlanan “Aydin emanetine sahip çikiyor” isimli proje ise Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan onaylandi. Onaylanan proje ile birlikte Efeler, Kösk, Sultanhisar ve Nazilli ilçelerindeki kestane üreticilerine dagitilmak üzere 9 bin adet sari yapiskan tuzak alinarak Ilçe müdürlüklerine teslim edildi.

Konu ile ilgili Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Kestane Gal Arisi ile biyoteknik mücadele çerçevesinde Il Müdürlügümüz tarafindan hazirlanan ‘Aydin Emanetine Sahip Çikiyor’ adli proje, Bakanligimiz tarafindan onaylanmistir. Bu baglamda Efeler, Kösk, Sultanhisar ve Nazilli ilçelerindeki kestane üreticilerine dagitilmak üzere 9 bin adet Rebel Amarillo Sari Yapiskan Tuzak alinarak Ilçe Müdürlüklerine teslim edilmistir. Teknik personeller tarafindan tuzak ve cezbedicilerin hazirlanmasi ile ilgili uygulamali egitim verilmis olup, uygulama sonuçlarinin takibi titizlikle yapilacaktir” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile