Aydın'da AK Parti'li Kadınlardan 'Kadına Şiddeti Kınıyoruz' Konferansı

Aydın'da AK Parti'li Kadınlardan 'Kadına Şiddeti Kınıyoruz' Konferansı

AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanlığı, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle "Kadına Şiddeti Kınıyoruz” adlı konferansta bir araya geldi.

Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş başkanlığında bir araya gelen 17 ilçe kadın kolları başkanlarının düzenlemiş oldukları konferansa, Adnan Menderes üniversitesi Rektörü Cavit Bircan, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, AYMELEK Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdür Vekili Zeynep Yılmaz, Prof Dr. Selim Özkul ve AK Parti İl Teşkilatı üyeleri katıldı.

Program açılışında konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş,”İnsanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağın kadınlarıyız. Yaşamımızın her alanı hak ve adalet mücadelesi ile geçmektedir. İçinde bulunduğumuz çağın olumsuz özelliklerine inat kadınlar olarak dünyayı güzelleştirmeye yönelik çabaların kaynağı da yine biz olacağız. Hayallerimizle yapabildiklerimiz arasında derin uçurumlar olmasına rağmen bizler yılgınlık nedir bilmiyoruz. Çünkü kadını Allah’ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Bizi biz yapan değerlerin korunması ve güvence altına alınması ile insan hakları konusunda bir şeyler yapmış oluruz. Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan haklarımız olduğunun farkına vardığımızda; başta şiddet olmak üzere pek çok problemimizi çözebiliriz. Hak ve adalet gibi özümüzde bulunan değerler toplum tarafından güvence altına alındığında bizler şiddete karşı amacımıza ulaşmış olacağız. Toplumun geleceğini oluşturan kadınlar ne yazıktır ki, türlü olumsuzluklarla karşı karşıya gelmektedir. Şiddet toplumun her kesiminde farklı durumlarda meydana gelebilmektedir. Kadına yönelik şiddet, cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranıştır.Şiddet bağlamında Kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için toplumun her kesimine çeşitli sorumluluklar düşmektedir. Başta Aile olmak üzere; devlet kademeleri ve medyanın önemli görevleri bulunmaktadır. Bize düşen görev; pek tabidir ki bu mağduriyetleri ortadan kaldırmak olmalıdır. Ancak bununla beraber iyi örnekleri toplumda yaygınlaştırarak; kadının varlığına yaraşır temsil imkânını gözler önüne sermek asıl amacımız olmalıdır. İyi örneklerin toplumda yaygınlaşmasıyla beraber kötünün kendine yer bulamayacağı bir dünya düşüncesiyle yolumuza devam etmeliyiz” dedi.

Konuşmacı olarak katılan Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Özkul ise, ”Kadına şiddet tüm dünyada önemli bir problemdir. 2012 yılında yapılan bir çalışmada her 3 kadının birinin şiddet maruz kaldığını gösteriyor. Türkiye’de kadına şiddete yönelik bir takım çalışmalar yeni başlıyor. Yapılan çalışmalardan gördüğümüz kadarıyla kadınların yarıdan fazlasıfiziksel veya duysusal şiddete maruz kalıyor. Ülkemizde eğitim yükseldikçe kadına şiddet azalıyor gibi görünüyor ama değil. Bütün kadınlar şiddete maruz kalıyor. Kadınlarımızın yarısı cinsel, fiziksel veya duygusal şiddete maruz kalıyor. Kadına şiddet sadece fiziksel değildir biz şuan ona odaklanmış durumdayız ama kadını aşağılayan her şey şiddettir. Türkiye’de özellikle son 10 yılda çok önemli gelişmeler sağlandı. Bu gelişmeler yeterli değil daha yapılması gereken çok şey var. Şiddetin önlenmesinde iki aşa vardır. Bunlardan bir tanesi koruyucu tedbirler ikinci ise şiddete uğrayan kadının bakımıdır. Bu noktada eğitim çok önemlidir. Biz hala kadınları toplumsal öteleyici bakışla bakıyoruz. Onlar bizlerin anneleri, eşleridir. Kadınlarımızı güçlendirmedikten ve şiddeti önlemedikçe ne yaparsak yapalım bir tarafımız eksik kalıyor” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile