Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel ve Şube Müdürleri Aydın’da görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Gazetecilerin asayiş haberlerinde yaşadığı sorunların görüşüldüğü toplantıda ayrıca 2013 yılının ilk 9 aylık değerlendirilmesi yapıldı.
Toplantıda gazeteciler adına konuşan Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, “Zaman zaman meslekte sıkıntı yaşadığımızı biliyoruz. Bu sıkıntıları aşabilmek için gerekli konuları konuşmakta fayda var. Basın camiası olarak isteğimiz bilgi akışının sağlıklı olarak sağlanması. Emniyet ve jandarma birimlerinde bir arkadaşa asayiş konuları hakkında kendisine verilen yetkiler noktasında aktarabileceği bilgileri bu arkadaşımızdan öğrenelim. Bir trafik kazasında 15 kişiyi birden aramak zorunda kalmayalım” şeklinde konuştu.
Gazetecilerin genelde anında bilgi alma istemesinden kaynaklanan sorunları yaşandığını ifade eden Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, “Yaşanan olay hangi konuyla ilgiliyse o konuya yönelik ilgili şube müdürünü arayarak bilgi alabilirsiniz. Yeri geldiğinde biz de bazı zaman bilgileri veremiyoruz. Çünkü verdiğimiz bilgilerle arkadaşlarımız sıkıntı yaşayabiliyor, hatta cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalabiliyor. Bildiğiniz üzere hiçbir kimse mahkemece cezası onaylanmadan suçlu olarak kabul edilemez. Biz de buna dikkat ederek kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz” dedi.
Toplantıda Asayiş Şube Müdürü Mesut Bilgeç, geçmiş yıllarda meydana gelen asayiş, terör, güvenlik ve kaçakçılık olayları, çocuk ve bilişim suçları kapsamında Aydın Emniyeti’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında brifing verdi. Birçok projeyle Aydın halkının huzuru ve güvenliği için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Bilgeç, “Suç sosyal bir olgudur. Tek başına üstesinden gelinmez. Vatandaşlarımızın da desteği ile Aydın’ı güvenli bir kent haline getirmek için çalışıyoruz” dedi.
ASAYİŞ OLAYLARI YÜZDE 12 ARTTI
Aydın Emniyet Müdürlüğü’nün 9 aylık verilerini de açıklayan Mesut Bilgiç, “İl genelinde 2012 yılının 9 aylık kısmında 20 bin 894 asayiş olayı kayde geçerken, 2013 yılının 9 aylık bölümünde bu rakam yüzde 12 artarak 23 bin 484’e çıktı. Hırsızlık olayları diğer olaylara göre aydınlatılması biraz daha zor olduğu için bizim için biraz daha önem arz ediyor. Mal varlığına karşı işlenilen suçların ülkemizde aydınlatılma oranları yüzde 31 olarak belirlendi. Ancak biz Aydın ili olarak bu rakamların üzerindeyiz. Hırsızlık suçları 2013 yılı içerisinde yüzde 4 azaldı. 2012 yılının 9 aylık bölümünde 2 Bin 194 hırsızlık olayı yaşanan ilimizde bu yıl Eylül ayı sonu itibari ile 2 Bin 97 hırsızlık olayı meydana geldi” şeklinde konuştu.
Aydın’da Asayiş Olayları Arttı, Hırsızlık Düştü
Aydın’da 2013 yılının ilk 9 aylık bölümünde asayiş olayları artarken, hırsızlık olaylarında yüzde 4 düşüş yaşandığı açıklandı.