Aydin'da 'Ben Olsaydim' Temali Bagimlilikla Mücadele Çalistayi Yapildi

Aydin'da 'Ben Olsaydim' Temali Bagimlilikla Mücadele Çalistayi Yapildi

Aydin’da “’Ben Olsaydim” temali Bagimlilikla Mücadele Çalistayi, Vali Hüseyin Aksoy’un baskanliginda gerçeklestirildi.



Aydin Valiligi koordinasyonunda uyusturucu, alkol, tütün, davranissal bagimlilik konularina yönelik “Ben Olsaydim” temali Bagimlilik Çalistayi gerçeklestirildi.

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy’un baskanliginda düzenlenen çalistayda, ilçelerde yapilan çalismalar sonrasinda hazirlanan ‘Bagimlilikla Mücadelede Ben Olsaydim Sonuç Raporu’ görüsüldü. Il genel durum ve degerlendirmelerine yönelik bagimlilik ile mücadeleyi güçlendirmek amaciyla uyusturucu, tütün, alkol ve davranissal bagimlilik ile mücadelede sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatirildi. Özellikle bagimlilik ile mücadelede önemli rol oynayan kurum ve uygulamalarin, vatandaslar tarafindan taninirliginin artirilmasina yönelik yapilacak çalismalara da dikkat çekildi.

Çalistay öncesinde kisa bir konusma yapan Aydin Valisi Hüseyin Aksoy; “Halk Sagligi sorunu olan bagimlilikta etkin bir mücadele için ortak strateji, çalisma pratigi benimsenerek tibbi, psikolojik, sosyolojik, ekonomik ve adli yöntemlerin birbirini destekleyici, tamamlayici biçimde daha etkin kullanilmasi gerekmektedir ve bu baglamda gerçeklestirdigimiz çalistayin, ilimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.



Aydin Il Saglik Müdürlügü Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen çalistaya Vali Hüseyin Aksoy’un yani sira ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Efeler Kaymakami Cemal Sahin, Aydin Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Macit Engin, Aydin Il Emniyet Müdür Yardimcisi Ugur Er ile kurum müdürleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile