Aydın’da Çocukların ve Gençlerin Spor Kültürü Gelişecek

Aydın’da Çocukların ve Gençlerin Spor Kültürü Gelişecek

Türkiye Olimpiyat Komitesi (TMOK) Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu , Aydın’daki çocukların ve gençlerin spor kültürünün gelişmesi amacıyla Aydın’da program düzenledi.

‘Spor kültürü ve olimpik eğitim’ projesi kapsamında gerçekleştirilecek Olimpik Gün Eğitimi 14 Nisan 2014 günü Aydın Doğa Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin ‘Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu’ tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ sunumları genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri açısından önem taşıyor. Akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir çalışmanın ürünü olan proje, çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle interaktif olarak gerçekleştiriliyor. Türkiye’de yapılması hedeflenen Olimpiyat Oyunları için Olimpizm ve spor kültürünü özümsemiş bilinçli gençliğin yetişmesine önem veriliyor. Bu amaç doğrultusunda sürdürülen program, sunumlara katılan öğrencilerin yanı sıra beraberlerindeki öğretmenler, valiler, belediye başkanları, milli eğitim müdürleri ve diğer yöneticiler tarafından ilgi ve takdir görüyor.

Projenin açılışı için TMOK Yönetim Kurulu üyesi Bilal Porsun ve TMOK Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu üyeleri ve çalışanları Aydın' a gelecek. Proje kapsamında Aydın ili kamu ve özel kuruluşlarının yönetici ve idarecilerinin de teşrifi ile yapılacak olan çalışmaya tüm Aydınlılar davet edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile