Aydın'da fişleme kavgası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Fatih Atay, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u Aydın'da fişleme yapmakla suçladı. Aydın Valisi Hüseyin A

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Fatih Atay, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u Aydın'da fişleme yapmakla suçladı. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret eden sivil toplum örgütlerinin cep telefonlarının toplatıldığını, üzerlerinin arandığını ve görüşme sırasında "Herkesin kendisinde dosyası olduğu" yönünde açıklama yaptığı iddiasında bulundu. Aydın valisi Avni Coş ise iddiaları asılsız ve mesnetsiz olarak sert bir dille yalanladı. Coş, "Kimse ortamı germeye çalışmasın. Fişleme yok. Her türlü fişlemeye karşıyız. Benim söylediğim, kimin ne olduğunu, geçmişte neler yaptıklarını bildiğimdir. Bu fişleme değil bilgidir. Bu da devletin kayıtlarında belgeli olarak mevcuttur." dedi.

Tartışmaya Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu (ASTO) Başkan vekili Veli Tiryaki de katıldı. Tiryaki, "Sayın valimiz böyle bir şey demedi, kimin ne odluğunu bildiğini söyledi. Olayın çarpıtılması yanlış." derken Belediye İş Sendikası Aydın Şubesi Başkanı Hidayet Yaman ise "Belediye ile vali arasında sürtüşme vardı. Biz bunun için önce belediyeyi daha sonra da valiliği ziyarete gittik. Telefonlarımız girişte alındı, sepete kondu, üzerimiz aranmadı. İçeride sayın Vali, bende herkesin dosyası var. Ben siyaset yaparsam Aydın'da teker dönmez" dedi şeklinde açıklama yaptı.

CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, turistik parkta yaptığı basın açıklamasında Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u hedef aldı. Valinin görevinden alınarak merkeze çekilmesini isteyen Fatih Atay, valiyi insan hak ve özgürlüklerine aykırı davranmakla suçladı. Hüseyin Avni Avni Coş'un vali gibi değil, iktidarın valisi gibi davrandığını iddia eden Atay, "Aydın'da bir CHP'linin kılına zarar gelirse sorumlusu sayın validir. Hesabı da ağır olur. Valiyi ziyarete gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin telefonlarını aldırtıyor, üzerlerini aratıyor. İçeride de herkesin kendisinde dosyası olduğunu, fişlediğini beyan ediyor. Demokrasi ve hukuk üstünlüğüne göre sayın vali açığa alınmalı. Herkesin dosyasını tutmak, fişlemek vahimdir. Demokraside bu olmaz. Vali açığa alınmalıdır. Böyle bir kişi devlet görevi yapamaz." dedi.

Tüm suçlamaları reddeden ve fişlemeye karşı olduğunu belirten Vali Hüseyin Avni Coş, "Kastettiğim, kimin ne olduğunun geçmişte neler yaptıklarının devlet kayıtlarında var olduğudur. Bu fişleme değil, bilgidir. Biz belgelerle konuşuruz. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Kimin hangi mahkemelerde hangi suçlardan yargılandığını biliyoruz. Kimse bize çamur atmasın, bulaşmasın. Kimin ne yaptığının devletin arşivinde belgesi vardır. Biz belge ile konuşuruz. Komploya karşıyız, suç üretmeyiz. Kimse bizden endişelenmesin, iyi niyetli olan kimseye bizden zarar gelmez. Yasal çerçevede haklarımızı savunuruz. Gelen ziyaretçilerin telefonlarının dışarıda bırakılması genel bir uygulama. Ziyaretimize gelen misafirlerimizden birisi emekli polis. Güvenlik problemimiz de yok. Üstlerinin aranması söz konusu değil. Aydın çatışma ve gerilim istemiyor. Sayın Milletvekilimiz Fatih Atay beyle yeri geldiğinde görüşüyoruz. Rahatsız olduğu bir durum varsa bize iletebilirdi. Yanlış yapan varsa biz de gereğini yapardık." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile