Aydin'da Ilk Ders Zilini Vali Canbolat Çaldi

Aydin'da Ilk Ders Zilini Vali Canbolat Çaldi

Aydin’da 2023-24 Egitim Ögretim Yili çerçevesinde ilk ders zili çaldi, il genelindeki 190 bin 569 ögrenci ders basi yapti. Yeni egitim yili açilis programina katilan Aydin Valisi Yakup Canbolat ise ilk ders zilini çaldi.



Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da 2023-24 Egitim Ögretim Yili bugün basladi.

Ilk ders zili çalan Aydin’da ögrenciler siniflarina kavusmanin heyecanini yasadi. Yeni egitim yilinin baslamasi ile birlikte Aydin genelinde de resmi ve özel 842 okul ve kurumda toplam 16 bin 363 ögretmen ve 190 bin 569 ögrenci ders basi yapti.

“Vali Canbolat, ilk ders zilini çaldi”

Yeni egitim yili çerçevesinde Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde açilis töreni gerçeklestirildi.

Efeler ilçesi Ekrem Çifçi Ilkokulu’nda gerçeklestirilen törene katilan Aydin Valisi Yakup Canbolat ise ilk ders zilini çalarak ögrencileri siniflara davet etti.

“Bireysel potansiyelleri kesfedilir”

Ilkögretimin egitim sisteminin temel ayagi oldugunu vurgulayan Aydin Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, yaptigi açilis konusmasinda “Bugün burada egitimin temel tasi olan Ilkögretim Haftasi’ni kutlamak için bir araya geldik. Egitim toplumlarin gelismesinde ve ilerlemesinde en önemli araçlardan biridir. Bu hafta egitim sistemimizin temel ayagi olan ilkögretimin önemini vurgulamak, ögrencilere olan bagliligimizi ve sevgimizi göstermek için bir firsattir. Ilkögretim genç zihinlerin sekillendigi, temel bilgi ve becerilerin kazanildigi bir evredir. Bu dönemde ögrencilere saglam bir temel atilir ve onlarin bireysel potansiyelleri kesfedilir. Bu haftayi, egitime verilen önemi pekistirmek ve egitim sistemimizin daha da gelismesine katkida bulunmak için bir firsat olarak görüyorum. Birlikte gelecege daha emin adimlarla ilerlemek için sarf edecegimiz çabaya olan inancimizi tekrar etmek istiyorum. Bu vesileyle ilimizde çocuklarimizin egitimi adina önderligi ve pek kiymetli destekleri için Valimiz Yakup Canbolat’a sükranlarimi sunuyor, birlikte ilerledigimiz bu yolda tüm ögretmenlerimizi, ögrencilerimizi ve velilerimizi en kalbi duygularla selamliyorum” ifadelerine yer verdi.

“190 bin ögrenci yeni yila basladi”

Il genelinde 190 bin 569 ögrencinin egitim yilina baslayacagini ifade eden Vali Canbolat; “Ilimiz genelinde 842 okul ve kurumda toplam 16 bin 363 ögretmen ve 190 bin 569 ögrenci ile 2023-2024 Egitim Ögretim Yilina basliyoruz. Gelecegimizin teminati sevgili ögrencilerimizin bu egitim-ögretim yilini verimli bir sekilde geçireceklerine inancim sonsuzdur. Tüm kurumlarimizla bunun bilincindeyiz. Ögrencilerimize en iyi egitim hizmetini sunmaya devam edecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle, 2023-2024 egitim ögretim yilinda Milli Egitim yöneticileri basta olmak üzere, okul idarecilerimize, ögretmen, ögrenci ve velilerimize huzurlu, saglikli ve basarili bir egitim ögretim yili diliyorum. Hayirli olsun” dedi.



Konusmalarin ardindan 4 sinif ögrencileri okula yeni baslayan birinci sinif ögrencilerine “Hosgeldin çiçegi” takdim etti. Halk oyunu gösterilerinin ardindan Vali Canbolat, ilk ders zilini çalarak ögrencileri siniflarinda ziyaret etti, basarilar diledi.

Gerçeklestirilen programa Aydin Valisi Yakup Canbolat’in yani sira Aydin Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici ile kurum müdürleri ve veliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile