Aydin'da Ögretmenler Özel Yetenekliler Konferansi'nda Bulustu

Aydin'da Ögretmenler Özel Yetenekliler Konferansi'nda Bulustu

Bütünlestirici Egitim ve Özel Yetenekliler Farkindalik Konferansi, ögretmenlerin katilimiyla Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.



Aydin Ticaret Borsasi Bilim ve Sanat Merkezi’nin yürütmekte oldugu BEFFDA (Bütünlestirici Egitimle Farkliliklari Firsata Dönüstürmek) AB hibe projesi çerçevesinde egitimcilere ve ailelere yönelik “Bütünlestirici Egitim ve Özel Yetenekliler Farkindalik Konferansi” Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezinde düzenlendi.



Aydin Il Milli Egitim ve Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün destegi ile yürütülen BEFFDA projesi 2021 yilindan beri faaliyetlerine devam etmektedir. Projede 252 ögretmenin katilimiyla egitici egitimi, 12 ögretmenin katilimiyla Finlandiya isbasi gözlem ziyareti yapildi. Söke ve Nazilli BILSEM’in es basvuran oldugu BEFFDA projesinde gerçeklestirilen konferansa farkli üniversitelerden özel yetenekliler alaninda uzman isimler konusmaci olarak katildi.



Adnan Menderes Üniversitesinden Doç. Dr. Ahmet Bildiren “Özel Yeteneklilerin Tanilanmasi / Yetenegin Kesfi”, Dokuz Eylül Üniversitesinden Doç. Dr. Burak Karabey “Bilim ve Matematikte Özel Yeteneklilerin Özellikleri”, Gazi Üniversitesinden Doç. Dr. Mahmut Çitil “Özel Yetenekli Çocuklarin Desteklenmesi”, Istanbul Üniversitesi Cerrahpasadan Dr. Ögr. Üyesi Ayça Köksal “Özel Yetenekli Çocuklarin Sosyal ve Duygusal Gelisimleri”, Usak Üniversitesinden Dr. Ögr. Üyesi Sule Güçyeter “Özel Yetenekli Çocuklar için Elestirel Düsünme” konularini içeren konusmalarini gerçeklestirdi.

Aydin il genelinden ögretmen ve ailelerin yogun ilgi gösterdigi konferansta özel yeteneklilerin ilgi, ihtiyaç ve farkliliklarina uygun ögrenme ortamlarinin olusturulmasi konusunda katilimcilarin farkindaliklari artirildi. Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügünden yöneticilerin de eslik ettigi konferanslarin sonunda soru-cevap bölümleri yer aldi. Egitimcilerin ve ailelerin, özel yetenekliler ve egitimleri konusunda merak ettikleri sorular ögretim üyeleri tarafindan yanitlandi. Özel yetenekli çocuklarin farkliliklarini firsata dönüstürecek görüs, öneri ve dilekler paylasildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile