Aydin'da Son 2 Haftada Asilanma Oranlari Yüzde 35 Artti

Aydin'da Son 2 Haftada Asilanma Oranlari Yüzde 35 Artti

Son dönemlerde hizla artan vaka sayilari endiseleri de beraberinde getirirken Aydin genelinde son 2 hafta içerisinde asilanma oranlari yüzde 35 artti.



Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da son günlerde koronavirüs vakalarinda artis yasandi. Artan vaka sayilari endiseleri de beraberinde getirdi. Saglik Bakanligi ise süreci yakindan takip ederken Aydinli vatandaslar da hatirlatma dozlarini yaptirmak için hastanelerin yolunu tuttu. Hizli asilanma ile virüse karsi bir dalgakiran etkisi olusturulmasi amaçlanirken, Aydin genelinde ise son 2 hafta içerisinde asilanma oranlarinda yüzde 35 artis yasandi.

Aydin Il Saglik Müdürlügü’nün son 1 aylik asilanma verilerine göre normal seyreden asilanma sayilari Kurban Bayrami tatili ile birlikte adeta pik yapti. Kendilerini garantiye almak isteyen Aydinli vatandaslar 10 Temmuz itibariyle hastanelerde yogunluk olustururken günlük en yüksek asilanma orani ise 22 Temmuz günü yasandi. Genellikle Biontech’in tercih edildigi asilarda hatirlatma dozu için vatandaslar, yerli ve milli asi olan Turkovac’a da ilgi göstermeye basladi.



Özellikle bayram tatilinin de baslamasiyla vaka sayilarinda bir artis meydana geldigini ifade eden Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz; “Bayram sonrasinda asilama hizinin arttirilmasi için hazirliklarimiz tamamladik. Aydinli vatandaslarimiz da hatirlatma dozu yaptirilmasi çagrimizi yanitsiz birakmadi ve Kurban Bayrami’ndan bu yana gözle görülür bir artis yasadik. Özellikle son 2 haftada asilanma oranlarinda yüzde 35’lik bir artisimiz mevcut. Unutmayalim ki, koronavirüse karsi en güçlü silahimiz asi ve hizli asilanma ile virüse karsi bir dalgakiran etkisi olusturulmasi amaçlaniyor” dedi.



Yerli ve milli asi olan Turkovac’a olan ilginin de arttigini ifade eden Açikgöz; “Ayrica vatandaslarimiz hatirlatma dozlarinda Biontech’in yani sira yerli asimiz Turkovac’i tercih etmeye basladi.

Bu ilgi gerçekten çok degerli. Asi yaptirmalarinin üzerinden en az 6 ay geçmis olan herkes hatirlatma dozlarini yaptirabilir. Hatirlatma dozu herhangi bir asiyla devam edilebilir, sistem süreyi otomatik olarak tanimlamakta ancak son doz üzerinden ortalama 6 ay geçmis ise tekrar hatirlatma dozu yapilmasinda fayda var. Tüm vatandaslarimizi asi yaptirmaya ve sevdikleri ile beraber kendilerini virüse karsi korumaya davet ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile