Aydin'da Yilin Ilk Güresi Sessiz Yapildi

Aydin'da Yilin Ilk Güresi Sessiz Yapildi

Aydin’in en önemli geleneksel kis eglenceleri arasinda yer alan deve güreslerine hafta sonu Incirliova’da devam edildi. Yilin ilk güresi, önceki gün Nazilli’deki bir dönercide meydana gelen patlamada 7 kisinin hayatini kaybetmesi nedeniyle davul ve zurna çalinmadan yapildi. Karsilasmalarda 115 çift pehlivan deve kiran kirana güresti.

Incirliova Belediye Baskani Aytekin Kaya’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen deve güreslerini binlerce kisi izledi. Çatimlarin oldukça basarili oldugu güreslerde pehlivan develer, çatal kapan, sag ve sol tekleri ile güres severlere 2023 yilinin ilk güresinde unutulmaz anlar yasatti. Bu yil devecilik kültürüne emek vermis merhum deveciler anisina gerçeklestirilen karsilasmalarda Aydin basta olmak üzere, Mugla, Denizli, Izmir, Balikesir, Çanakkale ve Antalya’dan çok sayida pehlivan deve kiran kirana güres tuttu.

15 ayri dalda özel kupa müsabakasinin yapildigi güreslerde dereceye giren develerin sahiplerine kupa ve çesitli ödüller verilirken Büyüksehir Belediye Baskanligi karsilasmasinin kupasini ise Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu verdi.

Deve güreslerinin Kirkpinar’i olarak bilinen Incirliova Arenasi’nda yilin ilk güresini yapmanin ve binlerce kisiyi agirlamanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Incirliova Belediye Baskani Aytekin Kaya Nazilli’de önceki yasanan patlamada 7 kisinin hayatini kaybetmesinden dolayi bu yil güreslerde davul zurna çaldirmadiklarini söyledi.

Bu nedenle festivalin eglence kismini iptal ettiklerini kaydede Baskan Kaya, “Devecilik Yörük kültürünün ayrilmaz bir parçasidir. Bir yanda geleneklerimizi sürdürürken diger yandan da bu kültürümüzle binlerce kisinin kaynasmasini saglamaya çalisiyoruz. Oldukça güzel müsabakalar oldu” diyerek katilimcilara tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile