Efeler Belediyesi'nde yapılan yazıla açıklamada ramazan ayında ilki Eğrikavak, sonuncusu ise Şevketiye mahallelerinde olmak üzere toplam 48 mahallede iftar sofraları kurulacağı belirtildi.
Belediye başkanının da katılacağının bildirildiği açıklamada, "Huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı ramazan ayına erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu mübarek ay içerisinde müslümanlar, tuttukları oruçlarla yoksul ve açların halini daha iyi anlar ve kainattaki güzelliklerin şükrünü yapmış olurlar. Tüm vatandaşlarımızı iftar sofralarımıza güzellikleri paylaşmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullandı.
- Uyku sorunu yaşayanlar için laboratuvar
Aydın Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde kurulacak uyku laboratuvarı ile, uyku sorunu yaşayan hastaların tedavi edileceği bildirildi.
Hastanenin Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlknur Tunaboyu, yazılı açıklamasında, uyku laboratuvarında, uyku problemi ve horlama şikayeti bulunan, uykuda soluk kesilmesi, yorgunluk gibi uyku apnesi belirtisi meydana gelen hastaların tedavisinin yapılacağını kaydetti.
Sağlıklı yaşam için uykunun büyük önem taşıdığını, uyku dengesizliğinin önemli hastalıklara neden olabildiğini ifade eden Tunaboyu, "Uzun dönemde sağlıksız uykunun olması, günlük hayatta dikkat azalmasından tutun kronik kalp hastalıklarına, gece kalp krizi ve felç geçirmeye kadar uzanan ciddi hastalıkların oluşmasına katkıda bulunmaktadır" dedi.
Tunaboyu, laboratuvarın açılmasının ardından uyku apnesi tanısı olan kişilerin bir gece uykusunun gözlemleneceğini, tespitlere göre sorunun çözülmeye çalışılacağını sözlerine ekledi.
- Kadına Yönelik Şiddet Konferansı
Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nce, "Kadına Yönelik Şiddet" konferansı düzenlendi.
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak katılan Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Yeşim Kasap Yetişkin, kadına şiddetin Türkiye'de ve dünyada kanayan bir yara olduğunu, önlenmesi için toplumun tüm katmanlarına görev düştüğünü söyledi.
Aile içi şiddetin, anayasal haklar arasında bulunan yaşama ve bedensel bütünlüğün korunması haklarının ihlali anlamına geldiğini belirten Yetişkin, "Şiddet toplumun adeta kanayan bir yarası durumunda. Kadına şiddetin sadece ülkemizde değil, tüm dünyada belirgin bir sorun olduğunu biliyoruz" diyerek herkesi duyarlı olmaya davet etti.
Konferansta, şiddete maruz kalanların kimlik bilgilerini belirtmeksizin, BİMER, Aile ve Sosyal Politikalar Danışma Hattı Alo 183, 155 polis ihbar hattı, 156 jandarma ihbar hattı ve kadın sivil toplum kuruluşlarına ihbarda bulunabilecekleri belirtildi.
Aydın'dan Kısa Kısa
Efeler Belediyesi'nce ramazan ayı boyunca 16 bin kişiye iftar verecek.



















