Aydin Dogan Uluslararasi Karikatür Yarismasi Sergisi Nilüfer'de

Aydin Dogan Uluslararasi Karikatür Yarismasi Sergisi Nilüfer'de

39. Aydin Dogan Uluslararasi Karikatür Yarismasi Sergisi, Nilüfer Belediyesi katkilariyla Konak Kültürevi’nde seyirciye sunuldu. 64 ülkeden sanatçinin çalismalari arasindan seçilen eserler, 8 Mayis’a kadar Nilüfer’de Bursalilarla bulusacak.

39. Aydin Dogan Uluslararasi Karikatür Yarismasi Sergisi Bursa’da da sanatseverlerle bulustu. Bugüne kadar dünyanin dört bir yanindan 9 bini askin sanatçinin eserlerinin yer aldigi yarismada, bu yil ödül alan ve sergilenmeye deger görülen eserler, Nilüfer Belediyesi’nin katkilariyla Konak Kültürevi’nde seyirciye sunuldu. Aydin Dogan Vakfi tarafindan düzenlenen, otoritelerce “Dünyanin bir numarali karikatür yarismasi” olarak nitelendirilen Aydin Dogan Uluslararasi Karikatür Yarismasi, farkli düsünce ve inançlari karikatüre döken sanatçilari bir araya getirdi. Bu yil 64 ülkeden, 570 karikatüristin toplam bin 365 eserle katildigi yarismada ilk üç ödülün sahibi olan Polonya’dan sanatçi Pawel Kuczynski, Kolombiya’dan Elena Ospina, Türkiye’den sanatçi Halit Kurtulmus Aytoslu olurken, ‘Güçlü Kizlar Güçlü Yarinlar Özel Ödülü’nün sahibi Oguzhan Çiftçi’ye deger görüldü.

Yarismada basari ödüllerinin sahipleri ise Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xiaoqiang Hou, Polonya’dan Zygmunt Zaradkiewicz ve Türkiye’den Muhammet Sengöz’ün eserleri oldu.

Dereceye giren ve sergilenmeye deger görülen eserler, 25 Nisan - 8 Mayis tarihleri arasinda Konak Kültürevi’nde sanatseverlerin ziyaretine açik olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile