Aydın'ın Beslenme Alışkanlarını İzlendi

Aydın'ın Beslenme Alışkanlarını İzlendi

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması" projesi kapsamında Aydın'da da seçilen örnek bölgelerde beslenme alışkanlıkları izlendi.

İl genelindeki farklı bölgelerde yapılan araştırmayla ilgili olarak Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İlimizde TÜİK tarafından tamamen tesadüfi olarak belirlenen 2 kent ve 3 kır bölge olmak üzere; Nazilli Işıklar köyü, Bozdoğan Körteke köyü, Karpuzlu Tütünlük Merkez köyü, Söke Merkez Çeltikci ,Didim Merkez Cumhuriyet Mahallesinde toplam 5 bölgede 144 hanede uygulanmıştır. TÜİK tarafından belirlenen 144 hane üzerinden ölüm, hanede yaşayan kişi olmaması ve hanenin olmaması/ yerinde bulunamaması gibi nedenlerle sadece 24 anketi gerçekleştiremedik. 120 haneye ek olarak 9 ekip çalışanıyla birlikte toplam 129 haneye ulaştık. 129 hane içerisinden 124'ünden kan ve idrar alımını gerçekleştirdik".
Açıklamada,yerleşim yeri, eğitim, gelir düzeyi, yaş ve cinsiyet gibi demografik özelliklere göre toplumdaki yanlış yada doğru beslenme alışkanlıkları ve farklılıkların saptanabileceği belirtilirken, "Kişilerin fiziksel aktivite düzeyini ve aldıkları enerji ve besin öğesi miktarları belirlenebilecek, risk grubunda bulunan, bebek, çocuk, gebe, emzikli anne, yaşlıların beslenme öncelikleri saptanabilecek, sorunlar ve nedenleri ile çözüm yolları üretilebilecek, besin tüketim verilerine dayanarak besinlerle alınan ortalama katkı maddeleri , pestisit, toksik bileşenleri gibi alım miktarları saptanabilecek, ilin demografik özelliklerine göre fizik muayene ile kan ve idrar analizleri sayesinde sağlık durumları belirlenebilecektir. Yani ülkemizin beslenme ve sağlık haritası gibi çok önemli bir veriye sahip olunacaktır" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile