Aydin'in Sari Altinina Baskan Çerçioglu'ndan Övgü

Aydin'in Sari Altinina Baskan Çerçioglu'ndan Övgü

Önemli tarim kentlerinden olan Aydin’in sari altini olarak bilinen zeytinyaginin, aromasinin muhtesem oldugunu vurgulayan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, zeytin ve zeytinyagini överek “Bu lezzeti Türkiye’nin hiçbir yerinde bulamazsiniz” dedi.



Türkiye’nin önemli zeytin ve zeytinyagi üretim merkezlerinden olan Aydin’da, sezon hareketliligi devam ederken, havasi ve iklimi ile birçok tarim ürününün yetistigi bölgede, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun kirsal kalkinma projeleri çerçevesinde üreticilere verilen destekler de hiz kesmiyor. Aydin’in tarim ürünleri çesitliligi açisindan çok önemli bir kent oldugunu vurgulayan Baskan Çerçioglu ise sari altin olarak bilinen zeytinyagi ve zeytini överek, degerlerinin bilinmesi gerektiginin altini çizdi.

Baskan Çerçioglu, incir ve zeytini unutmadi

Aydin’in en büyük semt pazarlarindan olan Sali Pazari’ni gezen Baskan Çerçioglu, bir yandan evinin pazar alisverisini yapti bir yandan da esnafa ‘hayirli isler’ dileyerek vatandaslarin talep ve sikintilarini dinledi. Aydin’in sembol ürünlerinden olan incir ve zeytini de almayi unutmayan Baskan Çerçioglu, Aydin’in önemli tarim ürünlerinin degerinin bilinmesi gerektiginin altini çizerek, üreticilere her zaman destek olmaya devam edeceklerini vurguladi.

“Bu lezzeti, Türkiye’nin hiçbir yerinde bulamazsiniz”

Pazar ziyareti esnasinda zeytin tezgahinin basina geçen Baskan Çerçioglu, Aydin zeytini ve zeytinyagina övgülerde bulundu. Aydin zeytin ve zeytinyaglarinin lezzetini ülke genelinde baska hiçbir yerde bulunmadigini ifade eden Baskan Çerçioglu “Bu bölgenin en güzel zeytinleri Aydin’da. Bu zeytini Türkiye’nin baska hiçbir yerinde bulamazsiniz. Sadece Aydin’da. Bu kadar lezzetli, kirma zeytinimiz. Bizim bölgemizin, Aydin’in zeytinyaglarinin aromasi muhtesemdir. Biraz kuzey Ege’ninki meshur olmustur ama Istanbullular meshur etmis ama bizim Aydin’in zeytinyagi en güzelidir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile