Aydin'in Sicak Havasi Karadeniz'e Yaradi

Aydin'in Sicak Havasi Karadeniz'e Yaradi

Son yillarin en sicak yaz mevsiminin yasandigi Aydin’daki çöl sicaklari Karadeniz’e yaradi. Bu yil Haziran ayindan itibaren serinlemek amaciyla Aydin’dan Karadeniz’e yaklasik 10 bin kisinin gittigi belirtilirken Aydin’in sicak havasi serin yaylalari ve dogal güzellikleri ile ünlü Karadeniz bölgesindeki illere yaradi.

Ege Bölgesi’nde tur denilince ilk akla gelen firmalarin basinda gelen Fibar Tur’un Karadeniz Yaylalari’na yönelik turlarinin 15 Eylül’e kadar devam edecegi belirtildi. Türkiye’de tatil ve turizm kültürünün son yillarda oldukça gelistigini ve artik gezmenin lüks olmaktan çikip ihtiyaç haline geldigini belirten Fibar Tur Yönetim Kurulu Baskani Firat Barisik, Aydin’da son yillarin en yogun turizm hareketinin 2023 yilinda yasandigini kaydetti.

“Pandemiden sonra insanlarin hayata bakis açisi degisti”

Türkiye’de 2020 yilinda yasanan Korona Virüs pandemisi ve akabinde uygulanan sokaga çikma kisitlamasi ile insanlarin hayata bakis açisinin degistigini belirten Fibar Tur Yönetim Kurulu Baskani Barisik, “Eskiden sadece durumu iyi olan ve kendine zaman ayirmasi gerektigini düsünün kisiler gezerdi. Zorunlu olmadikça insanlarimiz bir yerden bir yere gitmezdi. Ancak pandemi ve sonrasiinda uygulanan sokaga çikma kisitlamasi ile en büyük zenginligin saglik oldugu anlasilinca sagligi yerinde olanlar kendilerine vakit ayirip gezmeye basladi.

Çünkü belli bir yastan sonra insalar ekonomisi ve zamani müsait olsa bile sagligi elvermedigi için gezemeyeceklerini fark etti” diyerek Aydin’da gezen kisi sayisinin her geçen gün arttigini belirtti.

“Kimi doktor tavsiyesi ile kimi merakindan geziyor”

Aydin’da yasayan pek çok kisinin yilin yorgunlugunu ve stresini gezilerle atmaya basladigini belirten Firat Barisik, yillar sonra ‘Tebdili mekanda ferahlik vardir’ (Insanlar ayni yerde kalmak yerine farkli yerlere gittigi zaman, bir ferahlik ve rahatlik hissederek sikintilarindan kurtulur) anlami tasiyan atasözü Aydin’da tam manasiyla uygulanmaya basladi.

Pek çok kisi farkli bölgelerin güzelliklerini yasamak için gezerken doktor tavsiyesi ile gezenler de azimsanmayacak kadar fazla oluyor. Gerçekten gezi ile sikinti ve stresinden kurtulan çok sayida insan oluyor” diyerek Aydin’dan sadece Karadeniz bu yaz her hafta 3 ayri programda tur düzenlediklerini söyledi.



“Aydin’in iliman iklimi kisin deger kazanacak”

Fibar Tur olarak ülkenin dört bir yanina tur düzenlediklerini yazin 3 ay dezavantaj olarak görülen Aydin sicaginin kisin firsata dönüsecegini belirten Firat Barisik, “Aydin’da yasayanlar için Agustos ayinda Karadeniz yaylasinda kaban giyip odun atesinde isinmak nasil keyifli geliyorsa, kis aylarinda Aydin’da yazlik kiyafetle dolasmak Karadeniz, Dogu ve Güneydogu illerinde yasayan vatandaslarimiza ayni keyfi yasatiyor. Bu nedenle Kis aylari için tersine turizm planlarimiz var. Hedefimiz Aydin’in iliman iklimini kisin firsata çevirmek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile