Aydin'in Yüksek Kesimlerinde Bir Grup Vatandas Karda Mahsur Kaldi

Aydin'in Yüksek Kesimlerinde Bir Grup Vatandas Karda Mahsur Kaldi

Aydin’in Sultanhisar ilçesine bagli Malgaç Mahallesi ile Izmir Ödemis Ilçesi Biçakçi Köyü arasinda kalan Ovacik yaylasi yakinlarinda yaklasik 3,5 saattir karda mahsur kalan 15 kisinin yardim çagrisi üzerine ekipler harekete geçti. Ekipler, vatandaslarin kurtarilmasi için seferber olurken, AFAD tarafindan karda gidebilen amfibik kurtarma araci bölgeye sevk edildi.

Aydin’in Sultanhisar ilçesine bali yaylalarda yogun kar yagisi nedeniyle 15 kisi karda mahsur kaldi. Vatandaslarin yardim çagrisi üzerine ekipler harekete geçerken, yolun açilmasi için çalismalar baslatildi.

Edinilen bilgiye göre, Sultanhisar’in üzerinde bulunan Ovacik Yaylasi yakinlarinda 1’i çekici olmak üzere 4 araç ve içerisindeki 15 vatandas mahsur kaldi. Yaklasik 3,5 saat karda mahsur kalan vatandaslarin yardim çagrisi üzerine AFAD, Aydin Büyüksehir Belediyesi, UMKE ve Jandarma ekipleri harekete geçti. Yogun kar yagisi nedeniyle yollarda kalan vatandaslarin kurtarilmasi için seferber olan AFAD, hem karada hem suda gidebilen paletli amfibik kurtarma aracini bölgeye sevk etti.

Kisa sürede bölgeye ulasan AFAD ekipleri, mahsur kalan vatandaslara yardim ederken, Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan bölgeye gönderilen greyder ile yol açma ve tuzlama çalismalari baslatildigi ögrenildi. Bölgede yol açma çalismalari gerçeklestirilirken Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) ekipleri de bölgeye giderek kumanya destegi sagladi.

Vatandaslarin kurtarilmasi için yogun çaba sarf edilirken, Aydin Büyüksehir Belediyesi ekipleri de greyder ve tuzlama araci ile mahsur kalanlara dogru yolu açiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile