Aydın Müftüsü Bayrak'ın Kurban Bayramı Mesajı

Aydın Müftüsü Bayrak'ın Kurban Bayramı Mesajı

Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak, "Kurban ibadeti bizlere, bir yandan kişinin Allah'a yakınlaşmasını sağlarken, aynı zamanda toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar" dedi

Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak, "Kurban ibadeti bizlere, bir yandan kişinin Allah'a yakınlaşmasını sağlarken, aynı zamanda toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar" dedi.
Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Müftü Bayrak, "Kurban bayramı ve bayramlar, hayatın ferdileştiği ve maddileştiği, dolayısıyla kardeşlik ve yardımlaşmanın unutulmaya yüz tuttuğu zamanımızda, insani değerlerimizi yeniden kazanmamıza, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına, kulluk bilincimizin canlanmasına vesile olan müstesna zaman dilimleridir. Kurban ibadeti bizlere, bir yandan kişinin Allah'a yakınlaşmasını sağlarken, aynı zamanda toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar. Kurban kesme, kurban edilen hayvanın etinin veya kanının değil, Allah'a olan bağlılığımızın ve sadakatimizin O'nun katına ulaşacağını bilerek yerine getirilir.
Yapılan her işi doğru ve güzel yapmamızı, tüm yaratılmışlara karşı merhametli olmayı emreden dinimiz, kurbanlıkların kesilmesinde de getirilen ölçülere uyulmasını bu konuda da duyarlı olunmasını emretmiştir. Kesilecek hayvana eziyet yapılmaması ve çevre sağlığının korunması dini bir görevdir. Kurban atıkları gelişigüzel yerlere bırakılmamalı, temizliğe özen gösterilmeli, bu amaçla hazırlanmış olan mekânlardan ve teknolojik imkânlardan yararlanılmalıdır.
İlimizde Bayram namazı 16 Kasım 2010 Salı günü saat 07.31'de kılınacaktır. Bayramda aile fertlerimizle bayramlaşacağız. Kurbanlarımızı kesmenin yanında, başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı, hasta ve kimsesizleri ziyaret etmeliyiz. Bu kaynaşma ve paylaşma gününde, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz. Bayram coşkusu içinde, sevgi ve ilgiye muhtaçlar olduğunu unutmayalım. Bu dilek ve temenniler ile Kurban bayramınızı tebrik ederken, bayramın çevremize, ülkemize ve İslam alemine hayır ve bereket getirmesini, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm insanlığın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenâb-ı Hak'tan niyaz ederim" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile