Aydin Sehir Hastanesi Yapimi Hizla Devam Ediyor

Aydin Sehir Hastanesi Yapimi Hizla Devam Ediyor

Türkiye’nin 21. Sehir Hastanesi olarak hizmete girecek ve Aydin’in en büyük saglik yatirimi olan Aydin Sehir Hastanesi’nde insaat çalismalari yogun bir sekilde devam ediyor.



Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Eser Senkul yapimi süren Aydin Sehir Hastanesi insaatini ziyaret etti. Çalismalari ve insaat sürecini yakindan takip etmek amaciyla santiye alanina giden ve çesitli incelemelerde bulunan Il Saglik Müdürü Dr. Eser Senkul; hastanenin yatakli servisler, acil servis, ameliyathane, tutuklu servisi, özellikli birimler, teknik ve tibbi birimlerinde yerinde inceleme ve gözlemlerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden sehir hastanesinin son durumu ve insaat asamalari hakkinda bilgiler aldi.

Il Saglik Müdürü Dr. Eser Senkul insaatta devam eden çalismalar ile ilgili olarak, Aydin’in deprem yönünden riskli bölge de yer almasindan dolayi sehir hastanesinin zemin çalismalarinda günümüz insaat sektörün modern teknikleri olan ’sismik yalitim’ olarak da ifade edilen deprem izolatör sistemlerinin kullanildigini belirterek, "Temelde 24 Metre derinlikli 3276 adet fore kazik, 16 metre derinlikli 718 adet sismik izalatör, 16 metre derinlikli 290 adet sismik damper ve 700 metre uzunlugunda da diyafram perde beton kullanilmistir. Hastane insaatimiz bittiginde bölgemizin deprem açisindan en saglam binalarindan olacak. Aydin Sehir Hastanesi, Aydinli hemserilerimiz ve çevre illerdeki vatandaslarimiz ile en kisa sürede bulusturmak için çalismalarin yogun bir sekilde devam ediyor" dedi.



Aydin Il Saglik Müdürü Senkul’a sehir hastanesi ziyaretinde ilgili hizmet baskanlari ve teknik heyet eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile