Aydın Şoförler Odası’ndan Yeni Yıl Uyarısı

Aydın Şoförler Odası’ndan Yeni Yıl Uyarısı

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, her yılbaşı yaşanan kazaların bu yıl yaşanmaması için tüm sürücülere çağrıda bulundu.

İsteyen herkesin yeni yılı istediği gibi kutlama ya da karşılamasına diyecek bir şeyleri olmadığını ancak herkesin kuralları uymasını isteyen Özmeriç, “Kimse alkollü vaziyette direksiyon başına geçmesin. Gece sabaha kadar tüm duraklarda taksici esnafımız işinin başında olacak” dedi.


Yeni yılı evinde değil de dışarıda eğelenerek karşılayacak olanların alkol alması halinde kesinlikle direksiyon başına geçmemesini isteyen ve herkesin kazasız belasız yeni yıla girmesini dileyen Başkan Özmeriç, tüm uyarı ve ikazlara rağmen yılbaşı gecelerinin alkolden kaynaklanan kazalara bakıldığında iyi bir mazisi olmadığını hatırlattı.

“3 YILDA 318 BİN 707 KİŞİNİN EHLİYETİNE EL KONULDU”
Kayıtlara göre Türkiye’de ehliyetine el konulan sürücülerin yüzde 80’den fazlasının alkollü araç kullananların oluşturduğunu belirten Başkan Özmeriç, sadece 2013 yılının ilk 10 ayında 123 bin 310 kişinin mahkemeye sevk edilerek ehliyetine el konulduğunu ve bunların yüzde 80’nin alkollü araç kullanmaktan ayrıca cezalandırıldığını belirtti.

Tüm sürücülerin azami derecede dikkat etmesini ve kesinlikle alkollü araç kullanmamasını öneren Özmeriç, “Kimse ‘gideceğim yer iki sokak ilerisi veya çok ısa mesafe’ diye düşünüp alkolü vaziyette direksiyona geçmesin. Kayıtlara göre 2013 yılının ilk 10 ayında 98 bin 969 alkollü sürücünün ehliyetine el konuldu. 2012 yılında 129 bin 630, 2011 yılında bu sayı 90 bin 108 kişi idi. 2013 yılının ilk 10 ayında toplamda 123 bin 310 kişi mahkemeye sevk edilerek ehliyetine el konulmuş. Bunun 98 bin 969’sı alkollü. Yani ehliyetine el konulanların yüzde 80’i alkollü çıkmıştır. Alkol tüketiminin yoğunlaştığı yılbaşı gecesi sürücülerimiz daha dikkatli olsun” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile