Aydın Ticaret Odası'ndan Kiev Çıkarması

Aydın Ticaret Odası'ndan Kiev Çıkarması

Aydın Ticaret Odası Başkanı (AYTO) ve üyeleri, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e dört günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye Kiev Büyükelçiliği, Ticaret Odası ve Sanayi Odaları'nın yanı sıra, moda fuarında da incelemelerde bulunan heyet, yarın akşam yurda dönüyor. AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu'nun başkanlığındaki heyette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Alp Alpargün, Meclis Başkanı Mustafa Parmaksız, Genel Sekreter Allattin Arslan ve yönetim kurulu üyelerinden Selçuk Bölük, Mustafa Vatansever, Kemal Alper, Mehmet Nihat Bilge ve Mesut Mersinlioğlu yer aldı. Kiev'i ziyaret eden AYTO heyeti, resmigörüşmeler gerçekleştirmek üzere üç gruba ayrılarak Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği, Kiev Ticaret Odası ve Sanayi Odası'na resmi ziyarette bulundu. Ticaret Başmüşaviri Mehmet Ali Erkan'ın da hazır bulunduğu ziyarette Urkayna'da yatırım imkanları ve ikili ticaret konuları görüşüldü.

Göreve yeni başlayan Büyükelçi Mehmet Samsar, AYTO Meclis Başkanı Mustafa Parmaksız ve Genel Sekreter Alaattin Arslan ve meclis üyelerinin sorularını dinleyerek, en fazla rahatsızlığın vize ile ilgili olduğuna dikkat çekti. Büyükelçi Samsar, bu sorunun önümüzdeki aylarda kesin olarak çözüleceği mesajını verdi.

Öte yandan, görüşmelerde çeşitli plaket ve Aydın yöresine ait hediyelerin verilmesi sırasında, AYTO Genel Sekreteri Alaattin Arslan, Kiev Ticaret Başmüşaviri M. Ali Erkan'a da bir sürpriz yaparak, Erkan'ın daha önce görevde bulunduğu Kopenhag ziyaretindeki fotoğraf ve haberlerin bulunduğu, AYTO'nun çıkardığı dergiyi hediye etti

Büyükelçilik ve oda ziyaretlerinin ardından AYTO heyeti, Kiev'de düzenlenmekte olan Moda Fuarı'nı gezmek ve incelemelerde bulunmak üzere, fuarda bir araya gedi. Başkan Dokuzlu, Türkiye'den gelen ve burada yerleşik bulunan firmaları ziyarette bulunarak, ticaretleri ve durumları hakkında bilgi aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile