Aydınlatma Lambaları Tartışma Konusu Oldu

Aydınlatma Lambaları Tartışma Konusu Oldu

Düzce'nin Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, sokak lambalarının sökülmesine tepki gösterdi.

Düzce'de SEDAŞ tarafından vatandaşlara ait arazilerden sökülen aydınlatma lambaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında tartışmalara neden oldu.

Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, sökülen aydınlatma lambaları nedeniyle tepkisini dile getirerek “Madem kamuya ait arazi olmadığı için lambaları söküyorsunuz. Bizde arazimizin içinde elektrik direği istemiyoruz deme noktasına geleceğiz. Bu kez siz elektrik hatlarını nerden geçireceksiniz. Ben tüm belediyelerin ve özel idarenin aynı tepkiyi göstermesini istiyorum” dedi.

SEDAŞ yetkilisi Enver Aka ise bu uygulamayı TEDAŞ'ın kendilerine verdiği talimat doğrultusunda yaptıklarını belirterek “TEDAŞ tarafından yapılan denetlemeler sonucunda bize verilen talimatları yerine getiriyoruz. Yoksa vatandaşın lambasını sökmek hiç şık bir olay değil. Ancak TEDAŞ Hazine adına yaptığı denetimlerde kamunun genel kullanımına ait yerler değildir gerekçesiyle bazı direklerin sökülmesini istiyor. Hazinenin buradan üretilecek elektriğin bedelini karşılamayacağını belirtiyor. Bizde bu hükmü yerine getiriyoruz” diye cevap verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile