Aydınlı Tabiplerden 'Tam Gün' Açıklaması

Aydınlı Tabiplerden 'Tam Gün' Açıklaması

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, "Anayasa Mahkemesinin iptal etmediği, zorunlu mesleki sorumluluk sigortası ve sadece askeri hekimlere verilen sağlık tazminatı da bizim içimize sinmemiştir ama kabul etmek durumundayız" dedi.
Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, Anayasa Mahkemesi'nde reddedilen Tam Gün Yasası bölümleriyle ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanlığı'nın Anayasa Mahkemesi'nin kararını yanlış yorulmaktan vazgeçmesi ve kabullenmesi gerektiğini iddia eden Dr. Eralp Atay, "Sağlık Bakanı'na düşen görev ortamı sakinleştirerek içine sinmese de, gerekli açıklamayı yaparak sağlık ortamının rahatlamasını sağlamaktır. Tam Gün Yasasıyla ilgili bütün iddiaları Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla geçersiz hale gelmiş olan Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ'ın, Mahkeme kararını ısrarla yanlış yorumladığı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği görülmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 'Anayasa Mahkemesinin kararına ve kanuna göre öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane açması veya özel sağlık kuruluşlarında çalışması mümkün bulunmamaktadır. Bu uygulama 30 Temmuz 2010 tarihinden itibaren başlayacaktır' ifadesi altı çizilerek vurgulanmıştır. Hatta kısmi zamanlı çalışmaya devam eden hekimlerin memurluktan atılacağı yönünde hukuk dışı ifadelere yer verilmiştir.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda belirtilen, 30 Temmuz 2010 tarihinden itibaren kamuda çalışan hekimlerin 8 saatlik mesai sonrası işyeri hekimliği yapmasını, özel bir sağlık kuruluşu veya hastanede ya da özel muayenehanesinde kısmi zamanlı çalışmasını yasaklayan düzenlemenin hangi Kanun metninde yer aldığı ise iddia sahipleri tarafından açıklanmamaktadır" diye konuştu.
Anayasa Mahkemesi'nin Tam Gün Yasasıyla ilgili verdiği kararın göz ardı edilmemesi gerektiğini savunan Atay, "Sağlık Bakanı Sayın Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin kararını ısrarla yanlış yorumlamaktan vazgeçmeli ve sonucu kabullenmeli, içine sindirmeli ve Anayasa Mahkemesi'nin kararını göz ardı etmeden konuya ciddiyetle yaklaşmalıdır. Anayasa Mahkemesinin iptal etmediği, zorunlu mesleki sorumluluk sigortası ve sadece askeri hekimlere verilen sağlık tazminatı da bizim içimize sinmemiştir ama kabul etmek durumundayız. TTB ve Aydın Tabip Odası olarak, Sayın Sağlık Bakanı daha bakan olmadan yıllar önceden itibaren tam anlamıyla Tam Gün'ü savunduk ve savunmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile