Aydinlilar TEKNOFEST'e Akin Etti

Aydinlilar TEKNOFEST'e Akin Etti

Izmir’de Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) öncülügünde gerçeklestirilen havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Aydinlilardan da yogun ilgi gördü.

Amerikan Havacilik ve Uzay Dairesi (NASA)’nin 1 milyon dolar ödüllü baslattigi yarisma ile de gündeme Karya Farma HBX AR-GE Projeler Koordinatörü Hakan Baslik da ekibiyle birlikte TEKNOFEST’e ziyaret etti.

Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji fuarina ev sahipligi yapan Izmir’de TEKNOFEST’e ilginin oldukça yogun oldugunu ve adeta Türk’ün imkansiz denilen seyleri nasil basardigini gösterdigini belirten HBX Arge Projeler Koordinatörü Hakan Baslik, “Ciddi bir yogunluk vardi. Çevreyolu ve festival alanina giden Anadolu Caddesi’nde araç kuyrugu festival süresince kilometreleri buldu. TEKNOFEST’in basladigi günden bugüne Türk Yildizlari, SOLOTÜRK, Bayraktar Akinci, Aksungur, Bayraktar TB2, Hürkus, Paramotor, Gyrocopter, BEL-429 (Üzüm Salkimi), S-70 (Çelik Kanatlar), Paramotor, AB-412 (SGM), T-129 Atak helikopteri ziyaretçilere cosku yasatti” diyerek TEKNOFEST’in ayni zamanda gençler için bir umut oldugunu söyledi.



Izmir Çigli Havalimani’nda 27 Eylül’de baslayan TEKNOFEST’in, teknoloji meraklilari için unutulmaz bir deneyim sunarken, 9 TEKNOFEST’e 2 milyondan fazla gencin katildigi bildirildi.

Milli Teknoloji Hamlesini burada gördüklerini ve oldukça duygulandirklarini belirten Baslik, “TEKNOFEST’te 21. yüzyilin Türkiye için umut vadettigini gördük. Mutluyuz” diyerek 17 ayri patente sahip Karya Farma HBX Ar-Ge hakkinda ziyaret ettigi çesitli üniversitelere ortak çalismalarda bulunmak üzere bilgi sundugunu belirtti.

Bu arada Aydin-Izmir seferi yapan tren ve otobüslerde yer kalmazken pek çok kisinin kendi imkanlari ile TEKNOFEST’e gidip geldigi belirtildi. .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile