Aygirdibi Selalesi Ziyaretçilerini Agirlamaya Basladi

Aygirdibi Selalesi Ziyaretçilerini Agirlamaya Basladi

Konya’nin Bozkir ilçesinde bagli Karacahisar Mahallesinde bulunan tabii güzellikleriyle ilgi gören Aygirdibi Selalesi ve mesire alani ziyaretçilerini agirlamaya basladi.

Bozkir’in ortasindan geçen Çarsamba çayinin kaynagini olusturan Aygir Pinari, dogasiyla, havasiyla ilgi çekerken, mesire alani ugrak noktasi haline geldi. Aygir Pinari, ilçe merkezine 13 kilometre mesafede bulunuyor. Aygirdibi Selalesi olarak taninan pinar ve mesire alani güzellikleriyle ilçeden ve ülke genelinden ziyaretçileri agirlarken, bu sene de yogun ziyaretçi agirlayarak sezonu açti. Aygirdibi Selalesinden sular akarken, mesire alanina gelen misafirler düzenledikleri etkinliklerle renkli görüntüler olusturuyor.

Aygirdibi Selalesi ve mesire alani hakkinda bilgi veren Karacahisar Mahalle Muhtari Numan Simsek, ragbet gören alanin bu sene de bölgedeki agaçlarin yaprak açmasiyla birlikte piknikçiler ve doga severler için büyük ilgi uyandirdigini belirtti.

Muhtar Simsek, “Her yil oldugu gibi bu yil da Aygirdibi yogun ilgi görmeye basladi.

Insallah bu sezon da güzel geçer. Vatandaslarimizdan istedigim su; burayi nasil bulurlarsa öyle biraksinlar ve tertemiz birakip gitsinler. Yiyip içip çöpüne atmasinlar, çöplerini çöp konteynerine atarak ortaligi temiz bir sekilde birakip gitmelerini rica ediyorum” dedi.

Konya merkezden 50 kisilik bir ekiple mesire alanina gelen Konya Yürüyüs ve Fotograf Grubu Baskani Salim Erdal da “Biz Aygirdibi Selalesine daha önce birkaç sefer gelmistik. Arkadaslarimiz çok istedigi için grubumuzla tekrar geldik. Burasi çok begendigimiz bir yer, turizme açik olmasi gerekir. Bölgede bakim yapilmasi lazim, burada ufak tefek bakimlar olursa turizme daha kolay açilabilir. Buraya biraz ve çevre düzenlenmesi gerekiyor ama biz çok memnunuz. Burasi Anadolu’nun ve Orta Anadolu’nun Konya’nin gezilip görülecek yerlerinden birisi. Aygirdibi Selalesine Bozkir’dan Dere’den gelebilirsiniz” seklinde konustu.

Gezi etkinligine Beysehir’den katilan Halil Gümüsel ise, “Bulundugumuz ortam çok güzel bir doga harikasi, gerçekten imkani olan gelebilecek herkesin buraya gelip görmesini tavsiye ederim" diye konustuk.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile