Aykut Kocaman başarılı olamaz!..

Başlığa bakıp, ardından yazıyı kaleme alana en okkalısından sıralardım art arda küfür dizelerini ben de, ne yalan söyleyeyim!.. Aykut Kocaman ile saha dışındaki tanışıklığımızın ardında, yakın arkadaşı, Beşiktaş'ın 'efsane kadrosundan' Gökhan Keskin bulunmakta.


Başlığa bakıp, ardından yazıyı kaleme alana en okkalısından sıralardım art arda küfür dizelerini ben de, ne yalan söyleyeyim!.. Aykut Kocaman ile saha dışındaki tanışıklığımızın ardında, yakın arkadaşı, Beşiktaş’ın ‘efsane kadrosundan’ Gökhan Keskin bulunmakta. Aykut Kocaman’dan dinlemedim ama Gökhan Keskin’in yıllar içindeki aktarımları, belleğimde tüm tazeliğiyle mevcut.
Aykut Kocaman ile Gökhan Keskin’in dostluğu, Levent Sanayi Mahallesi’ndeki toprak zemin sahada top koşturmakla sınırlı değil, Yeni Levent Lisesi’nde sınıf arkadaşlığı var bir de...
Gökhan Keskin yaşamda değişkenlik arz etmeyen ender insanlardan biridir. Otuz yıl önceki hali ne ise bugün de birebir benzerlik içerir. Çocukluk günlerinde cebindeki sınırlı para ile evden Kadıköy’e gidişini, Şükrü Saracoğlu Stadı’na girmeyi başaramayınca da tel örgülere tırmanışını dün de tüm açıklığıyla anlatırdı, bugün de, çekinmeden, gocunmadan anlatır. Bunları yaparken yanında Aykut Kocaman’ın olduğunu ise çok sayıda bilen yoktur!
Fenerbahçe’nin çiçeği burnunda teknik direktörü Aykut Kocaman,‘ergenlik’ dönemimde ‘mahalle’ ve de ‘sınıf arkadaşı’ Gökhan Keskin ile birlikte Şükrü Saracoğlu Stadı’na giriş biletini satın alamadığı öğrencilik yıllarını, tel örgülere tırmandığı o günleri geride bıraktı...
Üstüne üstlük, Saracoğlu Stadı’nda polis copundan sakınarak izlemeye çalıştığı çok sayıda ‘ağabeyini’ gölgede de bıraktı ve Kadıköy’de ayakta alkışlandı. Güzeli; nereye giderse  gitsin, saygınlığını yanında götürmeyi başarması oldu... Hangi rengin sempatizanı, hangi takımın yandaşı, hangi kulübün fanatiği olursanız olun öncelikle at gözlüğünüzü çıkarıp Aykut Kocaman’a ‘kocaman’ saygı duymanız gerekiyor. Saracoğlu Stadı’nda omuzlara alındığı, sonrasında da tutkulusu takımının teknik direktörü olduğu için değil. Kişiliğinden ödün vermemesi, her koşulda dimdik durmayı başarması, benzerleri gibi eğilip bükülmemesi saygınlığını pekiştiriyor Aykut Kocaman’ın... Zirveye bileğinin hakkı ile tırmanan Aykut Kocaman, Fenerbahçe teknik direktörü olarak da başarıyı yakalayacak bundan kuşkum yok, lakin!..
Kulüp başkanı Aziz Yıldırım en büyük dezavantajı oluşturmakta Aykut Kocaman için! Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın futbolcuların soyunma odasına girmeden durabileceğine inanıyor musunuz? Açıkçası inanmak istiyorum ama inanmıyorum.
Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki olası kötü ya da vasat bir ilk devrenin ardından hışımla soyunma odasına dalmayacağı inancında mısınız Aziz Yıldırım’ın? Ne yaz ki çok sayıda futbol tutkunu değil. Fenerbahçe’de Aykut Kocaman’lı süreç içindeki olumlu gelişme Aziz Yıldırım’ın geçmişe dönük ruh halinden sıyrılır görüntü çizmesi. Eylemleri biliniyor ancak söylemlerindeki farklılık rahatça algılanıyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım değişmiş olabilir mi? Sorunun yanıtını önümüzdeki günlerde alacağız! Bir futbolcu eskisi, teknik adam diyor ki; “Başkanın ya da yöneticinin soyunma odasına bir kez girmesi ve de otoritesini hissettirmesi, teknik direktörün bittiği andır. Söz konusu söylemde teknik direktörün milliyeti, kariyeri, rengi, dini, dili o anda tüm önemini yitirir. Bunu paralel teknik direktör de futbolcuları üzerindeki yaptırım gücünü büyük oranda yitirir...”  Aykut Kocaman, rakiplerden önce Aziz Yıldırım engelini aşmayı başarabilir ise uzun yıllar onun futbol yetisinden ve bilgisinden gururla söz edeceğimiz gerçek...

Radikal
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile