Aylik 7 Bin TL Maasla Bir Yildir Eleman Bulamiyor

Aylik 7 Bin TL Maasla Bir Yildir Eleman Bulamiyor

Güngören’de faaliyet gösteren bir firma yaklasik bir yildir 7 bin TL maasla çalistiracak eleman bulamiyor. Firma yetkilileri Güngören Belediyesi’nin is arayanlar ile isverenleri bulusturdugu Kariyer Merkezi’ne de basvururken yaklasik bir yildir açik olan pozisyonlara kimsenin basvurmamasi dikkat çekiyor.

Güngören’de alüminyum dograma alaninda faaliyet yürüten sirket bir yildir 7 bin TL maasla çalisacak eleman bulamiyor. Sirket yetkilileri çareyi Güngören Belediyesi’nin is arayanlar ile isverenler bulusturmak amaciyla kurdugu Kariyer Merkezi’nde aradi ancak bu da çare olamadi. Kariyer Merkezi’ne basvuran 3 bin 500’ün üstündeki is arayanlardan hiç biri sirket ile görüsmeye dahi gitmedi.

Pandemi döneminde Kariyer Merkezi sayesinde bir yilda 593 kisi yeni bir is sahibi oldu. Ancak yetkililerin yaptigi incelemeler neticesinde Güngören’de faaliyet gösteren bir firmanin açik pozisyonuna bir yildir hiç kimsenin basvurmadigi ortaya çikti. Yaklasik 7 bin TL maasi olan açik pozisyona basvuru yapilmadigini gören yetkililer de saskinligini gizleyemedi. Sistem üzerinden eslestirmenin yani sira is arayan vatandaslara bire bir tavsiyelerde bulunarak yönlendirmeler yapilmasina ragmen marangoz, çanta imalati, çelik kapi imalati, alüminyum dograma gibi is alanlarinda vasifli veya vasifsiz eleman bulmakta zorluk çekildigi gözlendi.

Özel bir firmanin sahibi olan Emrullah Oduncu “Eleman bulamiyoruz. Güngören Belediyesi kariyer merkezi basvurduk. Eleman sikintisi yasiyoruz. Bizim sektörde eleman yetismiyor. Hem demir hem de pvc dogramada eleman ariyoruz. Vasifli veya vasifsiz elemanlari bulamiyoruz. Pandeminin etkisi oldu. Ustanin kalitesine göre degisiyor. 6 veya 7 bin TL veriyoruz. Vasifsiz elemanlar asgari ücretle baslatiyoruz. 1 veya 2 ay deneme daha sonrasinda ücreti yükseltiyoruz. Güngören Belediyesi kariyer merkezine basvurduk cevap bekliyoruz. Bizim sektörde çalismak istemiyorlar. Ara eleman sikintisi var. Kaliteli ustaya 7 bin TL veriyoruz. Yine de çalismak istemiyorlar. Okuduklari için kamu alanlari tercih ediyorlar. Bu sektörde ihtiyaç var.” dedi.



Baskan Demir: “Bir yildir eleman bulamadiklarini tespit ettik”

“Kariyer Merkezi sayesinde pandemi döneminde 600’e yakin vatandasimiza yeni bir is kapisi bulmasinda aracilik etmenin mutlulugunu yasiyoruz” diyen Güngören Belediyesi Baskani Bünyamin Demir, “Kurdugumuz sistem sayesinde hem isverenlerimizin kriterlerini hem de is arayan vatandaslarimizin özelliklerini kaydederek aninda eslestirmeler yaparak onlari bulusturuyoruz. Bu sayede pandemi döneminde bizlere basvuran 3 bin 500’ün üstündeki vatandaslarimizdan yaklasik 600’ü yeni bir ise yerlesti. Hepsine bol kazançlar diliyorum. Ancak nadiren de olsa sistemde yaptigimiz incelemede, bazi isverenlerimizin açik pozisyonlarina bir yildir basvuruda dahi bulunulmadigini tespit ettik. Bizler is arayanlari destekledigimiz gibi ayni zamanda isverenleri de destekliyoruz. Onlarin da nitelikli ve aradigi kriterlere uygun çalisma arkadaslari bulmalarina yardimci olmaya çalisiyoruz. Bu süreçte inceledigimizde bir kaç isverenimiz yaklasik bir yildir neredeyse hiç bir eleman bulamamis. Bizler de bu durumu nasil asariz neler yapabiliriz arastirmaya devam ediyoruz. Isverenimiz ile görüstügümüzde sartlarinin da normal piyasa sartlarinda iyi denilebilecek bir seviyede oldugunu görüyoruz. Insallah en kisa sürede hem isverenlerimizin aradigi kriterlere uygun hem de is arayan vatandaslarimiz yeni bir is sahibi olmasina vesile olarak bu zorlu süreci birlikte asacagimiza inaniyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile