Aynı anda 15 bin kişi kitap okudu

Aynı anda 15 bin kişi kitap okudu

Mersin'de düzenlenen "Kitap Kültür Günleri" şenliği kapsamında, statta toplanan yaklaşık 15 bin kişi "Haydi Beraber Okuyalım" sloganıyla aynı anda kitap okuyarak, rekor denemesi yaptı.

 
Valilik himayesinde Milli Eğitim Mü ; dü ; rlü ; ğü ; , Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile NT Mağazaları ortaklığıyla 10-16 Nisan arasında gerç ; ekleştirilen ' Kitap Kü ; ltü ; r Gü ; nleri ' şenliği ç ; erç ; evesinde , kent merkezindeki ç ; eşitli okullardan gelen ö ; ğrenciler Tevfik Sırrı Gü ; r Stadı ' nda toplandı . Vatandaşlar ise tribü ; nlerde yerini aldı .

Katılımcı sayısının belirlenebilmesi amacıyla girişte herkese ü ; zerinde numara yazılı bir bilet verildi . Yaşanan yoğunluk nedeniyle stada girişte zaman zaman zor anlar yaşanırken , hava sıcaklığının 27 dereceye ulaşması nedeniyle bazı ö ; ğrenciler etkinlik ö ; ncesi kısa sü ; reli baygınlık geç ; irdi .

Vali Hü ; seyin Aksoy , ' Bu sü ; reç ; te kitap yazarları ile okuyucular bir araya getirilirken , ç ; eşitli paneller dü ; zenlendi , tiyatro oyunları sahnelendi . Bugü ; n de kitap okuma alışkanlığını kazandırmak , bu konuda toplumda bilinç ; oluşmasına katkı sağlamak ve insanları bu konuya yö ; nlendirmek amacıyla kitap okuma gü ; nü ; tertip ettik ' dedi .

Tü ; rkiye ' de kitap okuma alışkanlığını yetersizliğine dikkati ç ; eken Aksoy , şö ; yle konuştu :

' Ü ; lkemizde her 100 kişiden 4 , 5 ' u kitap okuyor . Bu sayıyı artırmalıyız . Bu tü ; r faaliyetlerin sayının yukarıya ç ; ekilmesinde ö ; nem taşıdığına inanıyorum . Gelişen dü ; nya iç ; erisinde yer almak istiyorsak daha fazla okumalı ve bu tü ; r etkinliklere ağırlık vermeliyiz . Etkinliğe destek veren kurum ve kuruluşların yanı sıra etkinliğe katılan ö ; ğrenciler ile vatandaşlara teşekkü ; r ediyorum . Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması konusunda Mersin ' den Tü ; rkiye ' ye gü ; zel bir mesaj verdiğimize inanıyorum . '

Konuşmanın ardından Mersin 9 . Noteri Yavuz Savaş , katılımcılara rekor denemesiyle ilgili yapılması gerekenleri anlattı . Ö ; ğrencilerin ve vatandaşların yerlerini almalarının ardından Vali Aksoy ' un talimatıyla başlayan etkinlikte , katılımcılar oturdukları yerde 20 dakika boyunca yanındaki duyacak kadar yü ; ksek sesle kitap okudu .

9 . Noter Savaş , Guinness Dü ; nya Rekorlar Kitabı ' na alınması iç ; in başvuru yapılan etkinliğe yaklaşık 15 bin kişinin katıldığını ancak gerç ; ek rakamların yapılacak sayımdan sonra belirleneceğini kaydetti . 20 bin kişinin katılması hedeflenen etkinliğe aynı saatte il genelinde 300 bin ö ; ğrenci ve 16 bin ö ; ğretmenin de kitap okuyarak destek vereceği belirtilmişti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile