Ayni Daire Onlarca Kisiye Satildi, Ev Sahibi Olma Hayalleri Suya Düstü

Ayni Daire Onlarca Kisiye Satildi, Ev Sahibi Olma Hayalleri Suya Düstü

Gaziantep’te bir insaat firmasi, yaptigi binalardaki dairelerin her biri için onlarca vatandasla sözlesme yaptiktan sonra daireleri baska sahislara satti. Para vererek sözlesme imzalayan ancak evsiz kalan 400 vatandas, yaptiklari basin açiklamasinda hem hayallerinden hem de yillarin birikimi paralarindan olduklarini iddia etti.

Gaziantep’te bir insaat firmasinin 2019 yilinda kentin çesitli yerlerinde yaptigi binalardaki dairelerin her biri için onlarca vatandasla sözlesme yaptiktan sonra daireleri baska sahislara sattigi iddia edildi. Dairelerin baskalarina satilmasi ile magdur olan 400 vatandas, hem hayallerinden hem de paralarindan oldu. Magdurlar yaptiklari basin açiklamasi ile firma yetkililerinin ceza almasini istedi.

Konuyla ilgili konusan Avukat Mehmet Yilmaz Çelik, “2019 yilinda ev alma umudu olan magdurlar yillarin birikimlerini bir insaat firmasina verdi. Bu sirket, ayni daireyi birden fazla kisiye satarak 400 vatandasi magdur etti. Yillardir bu insanlar adalet savasi veriyor. Konu ile ilgili dava açildi ve devam ediyor. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen bu davada da 15-20 kisi yargilaniyor” dedi.

Magdurlardan Miyase Demirdelen ise, “Bu firma bir daireyi 10 kisiye satti. Biz paramizi verdik, noterden tasdikimizi aldik ama dairemizi alamadik ve dolandirildik. Bes yildir hukuk mücadelesi veriyoruz. Hayallerimiz magdur, biz adalet istiyoruz. Devlet yetkililerinden destek bekliyoruz. Burada çok sayida vatandas çok zor durumda ödeme yaparak ev almak isterken dolandirildi. Biz adalet istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Magdur oldugunu belirten yasli bir vatandas, “Çocugum benim için ’ev alayim da annem rahat etsin’ diye düsünürken böyle bir olay geldi basimiza. Bunlar paramizi yediler. O dönem iyi bir para olan 65 bin lira verdim ben bunlara. Bes yildir böyle magduruz. Ben evimi istiyorum, adalet istiyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile