Ayni Hastane Ve Doktorlar Cinayet Zanlisi Sahis Için Önce 'Deli' Sonra 'Akilli' Dedi

Ayni Hastane Ve Doktorlar Cinayet Zanlisi Sahis Için Önce 'Deli' Sonra 'Akilli' Dedi

Bosanma asamasindaki karisini 3 çocugunun gözü önünde bogazindan biçaklayarak öldürün katil zanlisi koca için hastane tarafindan ‘akil sagligi yerinde degildir’ raporu verilmesini katledilen kadinin babasi gözyaslari içinde karsiladi. Ayni hastanenin sahsin yargilandigi hakaret davasi için ‘akil sagligi yerindedir raporu’ vermesiyse adeta akillara durgunluk verdi.

Olay, 9 Haziran 2020 tarihinde Elazig kent merkezi Rizaiye Mahallesi Sehit Astsubay Fatih Özmen Sokak’ta bulunan bir apartmanin 3’üncü katinda meydana geldi. Ali Alkilinç (40), gece geç saatlerde bosanma asamasinda olan 3 çocugunun annesi 34 yasindaki esi Aslihan Alkilinç’in kaldigi kayinvalidesinin evine geldi. Sözde konusmak için eve giren Alkilinç burada yaninda getirdigi iki biçakla esini bogazindan kayinvalidesi S.B.’yi ise bacaginin biçakladi. O esnada yasanan arbede sirasinda Ali Alkilinç ise sirtindan biçaklanarak yaralandi. Cinayet zanlisi koca yarali halde kaçtigi evin bir alt sokaginda yere yigildi.

Olayin ardindan yaralilarin hepsi Firat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldirirken, siddetli geçimsizlik nedeniyle bosanma asamasinda olan kocasi tarafindan biçaklanan Aslihan Alkilinç yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilmayarak hayatini kaybetti. Katil zanlisi koca Ali Alkilinç tutuklanarak cezaevine gönderilirken, öldürülen Aslihan Kilinç’in ise eski esinden tehdit ve hakaret suçlarindan dolayi 7 defa sikayetçi oldugu bu sikayetlerin 3’ne ise dava açildigi ortaya çikti. Ayrica cinayetin Ali Alkilinç’in esinin sikayeti üzerine gözaltina alinip ifadesi alindiktan 4 gün sonra islendigi de ögrenildi.

Ayni hastane ve ayni doktorlar sahis ince önce deli sonra akilli dedi

Halen tutuklu olarak cezaevinde olan Ali Alkilinç için yargilandigi cinayet davasina Elazig Fethi Sekin Sehir Hastanesi tarafindan 8 Mart 2021 tarihinde ‘sanrisal bozukluk’ teshisi ile akil sagliginin bozuldugu ve ceza verilmeyecegi ancak bu sahis hakkinda güvenlik tedbirine hükmolunur raporu verildi.

Ayni hastane Alkilinç’in, Afyonkarahisar 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde eski kayinbiraderi Cihan Ates’e hakaret ettigi gerekçesi ile yargilandigi davaya ise 25 Mart 2021’de ayni doktorlarin imzasi ile ‘ceza-i ehliyeti tamdir’ raporu vermesiyse akillara durgunluk verdi.

Acili baba raporu gözyaslari içinde karsiladi

Kizini biçaklayarak katleden eski damadinin ‘akil sagligi yerinde degildir’ raporu ile yargilandigi davadan ceza almadan kurtulmaya çalistigini kaydeden ve Afyonkarahisar’da yasayan baba Hidir Ates ise hastanenin böyle bir rapor hazirlamasina mahkemenin ise Adli Tip Kurumu olmamasina ragmen bu raporu kabul etmesine tepki gösterdi. Olayi gözyaslari içerisinde Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatan baba Ates, yasadigi evlat acisi ve hasretinin gelen raporla adeta ikiye katlandigini dile getirdi.

“Adeta sahsin ceza almamasi yönünde bir karara imza atilmaya çalisiliyor”

Baba Ates, kizinin kaninin yerde kalmamasi için Adalet Bakanligi’na seslenerek ve bu rapor karmasasina bir çözüm bulunmasini isteyerek, “Kizimi katleden sahis olayin üstünden 16 geçtikten sonra hastaneden ‘ceza-i ehliyeti yoktur’ diye bir rapor aliyor, hakim ve savcilarda bu raporu kabul ediyor. Adeta sahsin ceza almamasi yönünde bir karara imza atilmaya çalisiliyor. Sahis kizimi katletmeden 1 yil önce bosanma davasi açilmisti ve mahkeme bitmek üzereydi, sahis bunu kaldiramayip evimize girdi ve kizimi katletti. Ben bir baba olarak kizimin kaninin yerde kalmamasini ve adalet önünde hesap vermesini istiyorum” diye konustu.



“Kizimi çok özlüyorum, toprak aldigini geri vermiyor”

Yasananlar karsisinda çok zor durumda olduklarini belirterek gözyaslarina bogulan acili baba Hidir Ates, “Kizimi çok özlüyorum. Toprak aldigini geri vermiyor. Failinin gereken ceza neyse almasini istiyorum. Ben bu konuda Adalet Bakanligi’na sesleniyorum ve sahsin ceza almasini istiyorum. Bir baba olarak kolay degil evlat acisi, Allah kimseye vermesin. Ceza-i ehliyeti yoktur raporu verip, sonra onu saldiniz diyelim peki kizimin kani ne olacak, yerde mi kalacak peki? Ben adalet istiyorum, baska bir sey istemiyorum” dedi.



“Hakaret islediginde akli dengesi yerinde, cinayet islediginde ise ‘deli’ olarak rapor verilmis”

Öldürülen kadinin agabeyi Cengizhan Ates ise katil zanlisi için verilen rapor karsisinda sok yasadiklarini kaydederek, raporun çeliskili oldugunu savundu. Ates, “Kiz kardesim katledildigi davanin iddianamesine baktigimda gerçekten büyük bir çöküntü yasadim. Katil zanlisina akli dengesi yerinde olmadigina dair rapor verilmis ve sorusturma bu rapor üzerinden yürütülmekte. Fakat benim kendisi ile alakali cinayet olayindan açilan bir mahkemem var. Benim mahkemem gönderilen raporda ‘saglamdir, akli dengesi yerindedir ve ceza-i ehliyeti vardir’ deniliyor. Fakat cinayet davasinda ‘ceza-i ehliyeti yoktur’ deniliyor. Bu raporlar ayni hastane ve ayni doktorlar tarafindan veriliyor. Hiçbir akil ve mantiga uymayan bu raporlarin kimler tarafindan hazirlandigi merak konusu” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile