Ayni Pozu 42 Yil Sonra Yeniden Verdiler

Ayni Pozu 42 Yil Sonra Yeniden Verdiler

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi (AIÇÜ) Egitim Fakültesi’nden 1982 ile 1985 yillari arasinda mezun olan ögrenciler, 42 yil aradan sonra ögrenci olduklari siralarda tekrar bir araya gelerek unutulmaz anilarla dolu bir bulusma gerçeklestirdiler. Saglik yerleskesinde Egitim Fakültesi’nin eski binasinda bir araya geldikleri arkadaslariyla hasret gideren eski mezunlar, 42 yil önce çektirdikleri fotograf karelerini tekrarlamayi da ihmal etmediler.

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi Egitim Fakültesi’nin (Atatürk Üniversitesi Kazim Karabekir Egitim Fakültesi Agri Egitim Yüksekokulu) 1982 ile 1985 yillari arasinda mezun olan ögrenciler, yillar önce ögrenim gördükleri kampüste tekrar bir araya geldiler.

Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mucip Genisel ile Prof. Dr. Serkan Kapucu ve Egitim Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Akif Hasiloglu’nun da yer aldigi bulusmada, 1982 ile 1985 yillari arasinda mezun olan 55 ögrencinin 42 yil önceki hatiralari canlandi. Eski mezunlar, hem duygusal anlar yasadilar hem de hasret giderdiler. Mezunlar, birbirlerinin hikayelerini dinleyerek eski günleri yad ederken yasamlarindan paylasimlarda bulundular. O dönem ögrenim gördükleri günümüzde ise Saglik Yerleskesi olan kampüste dolasarak eski siniflarini ziyaret eden mezunlar, her kösesinde bir aninin canlandigi siniflarinda, kütüphanede ve bahçe alaninda geçirilen neseli zamanlari bir kez daha hatirladilar.

Eski mezunlar, yillar sonra ziyaret etme imkâni bulduklari kampüste, 42 yil önceki fotograf makinesine verdikleri pozlarin aynisini tekrarlayarak, yasadiklari bulusmayi ölümsüzlestirdiler.

Katilimcilar arasinda yer alan 1982-1983 Egitim-Ögretim Yili mezunu Ahmet Bilik, “Yillar önce bu güzel kampüste yurdun farkli yerlerinden gelen arkadaslarla birlikte Agrili bir ögrenci olarak yasadigim günler, hayatimin en güzel dönemleri arasinda yer almaktadir. Yaklasik 20 yildir gerçeklestirdigimiz ve 40 yil önce kurdugumuz dostluklarin sicakligini korudugumuz bulusmalarimizin sonuncusunu mezuniyetimizin 40. yili anisina Agri’da gerçeklestirmek bizleri çok mutlu etti” diye konustu.

Bulusmada eski mezunlarla bir araya gelen Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mucip Genisel, yillari asan baglariyla yeniden bir araya gelerek eski anilarini canlandiran katilimcilarla bir arada olmaktan dolayi memnuniyet duydugunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile