Ayni Renkleri Paylasan Ezeli Rakipler, Marmara Derbisinde 39. Randevuya Çikacak

Ayni Renkleri Paylasan Ezeli Rakipler, Marmara Derbisinde 39. Randevuya Çikacak

Trendyol 1. Lig’de mücadele eden Sakaryaspor, yarim asirlik Marmara derbisinde ezeli rakibi Kocaelispor ile 39. kez kozalarini paylasacak. Galip gelmesi durumunda play-off’larda direkt olarak final oynayacak Sakaryaspor, hazirliklarini yeni Teknik Direktör Coskun Demirbakan ile sürdürüyor.

Trendyol 1. Lig’in 34. haftasinda oynanacak Marmara derbisinde Sakaryaspor ile Kocaelispor, 11 Mayis Cumartesi günü 39. kez kozlarini paylasacak. Play-off’u garantileyen iki takim arasinda oynanacak ve rekabeti yaklasik 50 yil öncesine dayanan derbide Sakaryaspor, galip gelmesi durumunda direkt olarak final oynayacak.

Ilk kez 6 Ocak 1974’te Adapazari Sehir Stadi’nda oynanan ve ev sahibi ekibin 1-0’lik üstünlügüyle neticelenen maçta karsi karsiya gelen Sakaryaspor ile Kocaelispor, agirlikli olarak Süper Lig ve TFF 1. Lig’de olmak üzere 38 resmi maç yapti. Bu karsilasmalardan 15’ini Sakaryaspor, 13’ünü Kocaelispor kazandi. Yesil-siyahli rakipler 10 maçta ise berabere kaldi. Geçmiste oynanan 38 resmi maçta Kocaelispor aglarina 54 gol birakan Sakaryaspor, mesin yuvarlagi 54 kez kalesinde gördü. Kocaelispor rakibi karsisinda en farkli galibiyetini 1991-1992 sezonunda 6-2’lik skorla elde ederken Sakaryaspor ise 2010-2011’de ezeli rakibini 5-1 maglup etmeyi basardi.

Sakaryaspor’un galibiyeti direkt final oynama garantisi

Play-off’u garantileyen iki takim arasinda oynanacak Marmara derbisinde renktaslarin puan tablosundaki 2 puanlik farklari, yarim asirlik derbiyi daha da çekismeli hale getiriyor. Kocaeli’de oynanacak ve Sakaryaspor’un galip gelmesi durumunda direkt olarak final oynamaya hak kazanacagi mücadele, yillardir Süper Lig özlemi çeken her iki takim için büyük önem tasiyor. 16 galibiyet, 7 beraberlik, 10 maglubiyetle 55 puana sahip Kocaelispor, fikstürde 6. sirada yer alirken 16 galibiyet, 9 beraberlik, 8 maglubiyetle 57 puana sahip Sakaryaspor 3. sirada yer aliyor. Ezeli rakiplerin bir üst lige çikmayi basarmalari halinde Kocaelispor 15, Sakaryaspor da 17 yil sonra Süper Lig hasretini dindirmis olacak. Bu çerçevede Tuzlaspor karsilasmasi sonrasinda Tuncay Sanli ile yollarini ayiran Sakaryaspor, Marmara derbisine yeni teknik direktörü Coskun Demirbakan ile sürdürürken Kocaelispor ise Mustafa Gürsel ile hazirliklarini sürdürüyor.

“Bundan önceki Kocaelispor maçini kazanmistik”

Marmara derbisine takimini hazirlayan yeni Teknik Direktör Coskun Demirbakan, “Bundan önceki Kocaelispor maçini kazanmistik ve cumartesi kismet olursa bu maçi da kazanacagiz. Kazanmak istiyoruz. Önümüzde az bir süre kaldi, iki maç olarak kabul ediyorum ben. Kocaeli ve diger finale çikacak rakibimizi düsünüyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile