Ayvacik'ta Üretilen Antep Fistigi Kurulacak Tesis Ile Markalasacak

Ayvacik'ta Üretilen Antep Fistigi Kurulacak Tesis Ile Markalasacak

Çanakkale’nin Ayvacik ilçesinde 4 bin 650 dekar alanda ortalama 500 ton Antep fistigi yetistiriciligi yapan 8 köyün mahsulünün katma deger kazanacagi isleme ve paketleme tesisi kuruluyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda çalismalarini yürüten Güney Marmara Kalkinma Ajansi’nin (GMKA), 2022 Yili Kirsal Ekonominin Gelistirilmesi Mali Destek Programi ile desteklenmeye hak kazanan proje ile Ayvacik’ta 4 bin 650 dekar alanda ortalama 500 ton Antep fistigi yetistiriciligi yapan 8 köyün mahsulünün katma deger kazanacagi isleme ve paketleme tesisi kuruluyor.

Ayvacik Köylere Hizmet Götürme Birliginin yararlanicisi oldugu proje ile kurulacak isleme ve paketleme tesisi ile Ayvacik’ta üretilen ürünlerin ilçe içinde islenmesi ve paketlenmesi ile üreticilerimizin ürünlerine katma deger saglanacak.

Gerçeklestirilen sözlesme töreninde Ayvacik Kaymakami Ilker Eker ve Güney Marmara Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Abdullah Güç tarafindan Ayvacik Antep fistigi adi altinda markalasma sürecinde üreticilerimize katki saglamak amaciyla hayata geçirilen projede imzalar atildi.

Çiftçilere iyi bir gelir kaynagi olusturulmasi hedefleniyor

Projenin uygulama alani Ayvacik ilçesinde Antep fistigi yetistiriciligi yapilmakta olan üreticilerin yörede Antep fistigina olan talep ve ilgiyi karsilamak, sürekliligi saglamak, ekilis alanlarini ve üretim miktarini artirmak hedefleniyor. Bu proje ile Ayvacik ilçesinde çogunlukla; Ahmetçe, Sazli, Ilyasfaki, Kuruaba, Büyükhusun, Sapköy, Erecek ve Küçükçetmi köylerinde üretim yapan üreticiler hasat ettikleri ürünlerin islenmesi ve paketlemesini yapma ikani bulacak. Projenin faaliyete geçirilmesi ile bitkisel üretimde Antep fistigi ve ürün çesitliliginin devamliligi, yil içindeki gelir dagiliminin optimize edilmesi, is gücünün yil içine dagitilmasi, çiftçilere iyi bir gelir kaynaginin olusturulmasi hedefleniyor. Alternatif ve karli ürünler saglamak için kaliteli üretimin il içi ve il disi pazarlara satis yapilmasina da olanak saglayacak. Ayrica ilçede Ayvacik Antep fistigi markasi adi altinda ilçede de üretim yapildigi bilinecek.

Toplam bütçesi 2 milyon 540 bin 295,68 TL olan projede 1 milyon 905 bin 221,76 TL’lik tutar GMKA hibe destegi ile olarak saglanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile