Ayvali Köyünde Selin Bilançosu Agir

Ayvali Köyünde Selin Bilançosu Agir

Erzurum’un Oltu ilçesi Ayvali Mahallesi’nde büyük zarara sebep olan sel ve toprak kaymasinin verdigi agir hasarin tespiti yapiliyor.

Vali Mustafa Çiftçi ve beraberindeki heyet Ayvali Mahallesi’nde inceleme yapti, vatandaslarin sikintilarini dinledi. Vali Çiftçi, uzun yillar bölgeye benzeri bir yagis miktarinin düsmedigini ifade ederek, “Oltu’ya uzun yillar ortalamasinin iki kati yagis düstü. Normal bir yagistan bahsetmiyoruz. Toprak tamamen yagmura doymus durumda. Meteorolojinin uyarilari aninda vatandaslarimiza iletiyoruz. Özellikle dere ve benzeri zarar görecekleri yerden uzak kalsinlar” dedi.

Vali Mustafa Çiftçi ile birlikte Narman Kaymakami-Oltu Kaymakam Vekili Aziz Oguz Alemdaroglu, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Metin Düz, Oltu Belediye Baskani Adem Çelebi, Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmet Daire Baskanligi Ayhan Karaoglu, DSI 8. Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz, Il Müftüsü Rüstem Can, Tarim ve Orman Müdürlügü Il Müdürü Alpaslan Kenger ve diger kurum amirleri de sel bölgesine geldi.

Ayvali Mahallesi’nde hasar tespiti ile birlikte Erzurum Büyüksehir Belediyesi, Kaymakamlik, AFAD, DSI, ilçe belediyeleri ve diger ekiplerin çalismalari ile hayatin normale dönmesi için çaba gösteriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile