Ayvalik'a Ikinci Bulusma Noktasi

Ayvalik'a Ikinci Bulusma Noktasi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde Cunda (Ali Bey) Adasi, Mithatpasa Mahallesi’ndeki mülkiyeti hâzineye ait yikik yel degirmeni Ayvalik Belediyesi’ne tahsis edildi.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, alinacak proje onayinin ardindan Asiklar Tepesi’ne dogal güzellikler korunarak, sosyal tesisin de bulundugu yepyeni bir seyir alani kazandirilacak.

Belediye isletecek

Cennet Tepesi’nden sonra Asiklar Tepesi’nin de ikinci bulusma adresi olacagini ve büyük bir ilgi beklediklerini belirten Belediye Baskani Mesut Ergin, “Gerekli yazismalarin tamamlanmasinin ardindan 252 metrekarelik bir alan belediyemize tahsis edildi. Kurulun seyir terasi ve kafeterya projesine onay vermesiyle birlikte yikik durumdaki yel degirmeninin restorasyonu tamamlanacak ve kisa bir süre içinde Ayvalikli vatandaslarimizin hizmetine sunulacaktir. Açildigi günden beri büyük bir ilgi gören ve turizm turlarinda programlarda yer alan Cennet Tepesi Kafeterya’nin benzeri seklindeki kafeteryamiz, uygun fiyat politikasiyla belediyemiz tarafindan isletilecektir” dedi.

Ayvalik Belediyesi’ne tahsisli, tescilli yel degirmeni bulunan tasinmaz üzerinde kafeterya alani düzenlenecek. Arazinin topografik yapisina uygun olarak, degirmenin kuzeyine, farkli kotlarda kismen gölgelikleri olan ahsap deck’ler, mutfak ve islak hacimler yerlestirilecek. Ahsap ayaklar üzerindeki teraslar arazinin mevcut egimi dikkate alinarak yerlestirilecek. Dogal sit olan alana müdahalede bulunulmayacak. Sadece kapali mekanlar ve bu kottaki teras için arazide düzenleme yapilacak. Dogal isik ve havalandirma saglanan, mutfak ve islak hacimlerin üzeri de oturma terasi olarak kullanilacak. Teraslar arasi, ahsap basamaklar ve rampa ile erisim saglanacak. Arkeolojik kalintilar barindirma ihtimali üzerine, arazinin geri kalan kismina gerekli incelemeler yapilana kadar, müdahale edilmeden oldugu gibi birakilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile