Ayvalık Ata'sına Koştu

Ayvalık Ata'sına Koştu

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal etmesinin 78. Yıldönümüne ait anma töreni ve programı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde büyük bir katılım ve derin bir hüzünle gerçekleştirildi.

Bu kapsamda; sabah saat 08.30’da ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen ilçe protokolü ve kalabalık vatandaş topluluğu çelenk sunma törenine katıldı.

Törende; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, daire amirleri, ilçede faaliyet gösteren siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri, Şehit Anneleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Törene katılan vatandaşlarca Atatürk anıtının çiçek yağmuruna tutulduğu çelenk töreninin ardından anma programı Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde sürdü.

Sakarya Ortaokulu’nun hazırladığı program; saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Anma programının açılış konuşmasını okul müdürü Polat Erken yaptı.

Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78 yılı. Olduğunu hatırlatan Erken, “Türk milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk’ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür. O’nu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’e yön veren kurucu ilkelerdir. Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, devletçilik, halkçılık, inkılapçılık ve laiklik Türkiye Cumhuriyeti’ni var eden asli nitelikler olarak karşımıza çıkmakta, ülkemizin geleceğine ışık tutmaktadırlar. Atatürk’ün, egemenliği kayıtsız şartsız millete ait bir yetki olarak gören anlayışı, Türkiye’mizin bugün sahip olduğu demokratik rejim açısından belirleyici bir öneme sahiptir” dedi.

Atatürk’ün hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan millet anlayışlarına itibar etmediğini anlatan Polat Erken, “O’nun için milletin ayırt edici vasfı, ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. İşte bu yüzden bugün Türkiye, anayasal vatandaşlık zemininde tarih şuuruna ve ortak yaşama iradesine sahip güçlü ve demokratik bir ülkedir. Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Atatürk, dün olduğu gibi bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Buna hiç şüphe yoktur” diye konuştu.

Müdür Erken’in konuşmasının ardından, bir süre önce ilçe genelinde okullar arasında düzenlen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Namık Kemal Nazlı’nın yanı sıra, Garnizon Komutanı Aydın Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Cumhuriyet Başsavcısı Metin Toker tarafından verildi.

Ödül dağıtımının ardından anma töreni öğrenciler tarafından sergilenen piyes ve oratoryo ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile