Ayvalik Belediyesine Ait Sirket Çalisanlarinin MLKP'li Teröriste Yardim Ettikleri Tespit Edildi

Bursa’da cezaevi personelini tasiyan servis aracina yönelik 20 Nisan’daki saldirinin faillerinden terör örgütü MLKP üyesi Cebrail Gündogdu’na yardim ve yataklik edenlerin Ayvalik Belediyesine ait sirkette çalistiklarinin tespit edilmesi üzerine sorusturma baslatildi.

Alinan bilgiye göre, Bursa’da 20 Nisan’da terör örgütü MLKP tarafindan gerçeklestirilen bombali eylemin failleri arasinda yer alan terörist Gündogdu’ya Ayvalik ilçesinde yardim ve yataklik eden, ikametlerinde barindirdiklari tespit edilerek gözaltina alinan ve daha sonra tutuklanan Tugba E. ve Rana I’nin, Ayvalik Belediyesine ait ‘Güzel Ayvalik Gida Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi’nde çalistiklari belirlendi. Umur Ö.’nün ise 2011-2019’da Ayvalik Belediyesine ait sirketlerde SGK kayitlarinin bulundugu tespit edildi.

Görevliler hakkinda sorusturma baslatildi

Bunun üzerine sorumluluklari bulunan Ayvalik Belediyesi ve Belediye istiraki Güzel Ayvalik Gida Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi görevlileri hakkinda arastirma ve sorusturma baslatildi. Sorusturmanin mülkiye müfettisi ve ticaret müfettisi tarafindan müsterek yürütüldügü ögrenildi. Bursa’daki saldirinin faillerinden Seda Baykan ve Dilek Arsu, 17 Eylül’de Izmir’in Dikili ilçesindeki operasyonda, Mehmet Mustafa Uzkar’a ait hücre evinde yakalandi. Ayni evde kaldigi tespit edilen, terör örgütü MLKP’nin Fakirlerin Ezilenlerin Silahli Kanadi (FESK) yapilanmasi içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve turuncu kategoride aranan Cebrail Gündogdu da 22 Ekim’de ele geçirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile