Ayvalık Engelliler Atletizm Şenliğine Hazırlanıyor

Ayvalık Engelliler Atletizm Şenliğine Hazırlanıyor

Genel Merkezi; Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde bulunan Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği (ASTED) ile Ayvalık Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürlüğü tarafından 16 Eylül tarihinde 1. Ayvalık-Sarımsaklı Engelliler Atletizm Şenliği düzenleneceği açıklandı.

Ayvalık’ta ilk kez düzenlenecek olan şenliğin geleneksel hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedilirken, ülke genelinde katılımın sağlanılacağı Engelliler Atletizm Şenliği kapsamında; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 18.05.2012 tarihinde imzalanan protokol gereği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşlardan hizmet alan çocuklarla, engellilerin sosyal hayata daha aktif katılımlarının sağlanılmasının amaçlandığının da altı çizildi. Önümüzdeki Eylül ayında düzenlenecek olan 1. Ayvalık-Sarımsaklı Engelliler Atletizm Şenliği’ne katılacak olan engelli yarışmacı ve beraberindeki velilerinin yeme-içme ve konaklama masraflarının Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından karşılanacağını kaydeden ASTED’in görme engelli başkanı Namık Tuncel, düzenledikleri şenliğin, aynı tarihlerde organize edilecek geleneksel Engelliler Şenliği ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı söyledi.

Engelliye fırsat verildiğinde en zor görev ve sorumlulukların altından kalkabileceğini topluma bir kez daha ispatlayabilmek adına söz konusu Atletizm Şenliğini düzenledikleri belirten Tuncel, “Türkiye’nin dört bir yanından Ayvalık ve Sarımsaklı’ya gelmek isteyen Engelliler Atletizm Şenliğimize katılabilirler. Bu organizasyonumuzda tüm vatandaşlarımızı aramızda görmek en büyük hayalimizdir. Ayrıca bu şenlik, ülke genelinde engelli atletlerimizin katılımına da açıktır” ifadelerini kullandı. 1.Ayvalık-Sarımsaklı Engelliler Atletizm Şenliği kapsamında, ortopedik, görme engelli, işitme engelli ve zihinsel engelli sporcuların katılacağı öğrenildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile