'Ayvalik'i Icraya Düsürdü' Iddialarina Ergin'den Sert Cevap

'Ayvalik'i Icraya Düsürdü' Iddialarina Ergin'den Sert Cevap

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, “Ayvalik’i icraya düsürdü” iddialarina sert çikti.

Baskan Mesut Ergin, son günlerde özellikle sosyal medya üzerinden Ayvalik Belediyesi’ne ve kendisine yönelik karalama kampanyasinin baslatildigini ileri sürerek, “Öncelikle belirtelim Ayvalik halkinin içi rahat olsun, Ayvalik Belediyesi’nin bu mülklerinin satilmasi hiçbir surette söz konusu degildir. Sosyal medya yorumlarina dayanak tutulan haber mansetinden baslamak üzere maksatli ve gerçekleri yansitmaktan uzaktir” dedi.

Ergin, “Icra, haberde iddia edildiginin aksine, göreve gelmemden önce, eski yönetim tarafindan yaptirilarak ödenmeyen bir ise iliskindir. Benim göreve geldigim 31.03.2019 tarihinden sonra, yapilan isler sebebiyle Ayvalik Belediyesi aleyhine yapilmis bir bile icra takibi yoktur. Habere konu borç, benim göreve gelmem ile birlikte devralinan Ayvalik Belediyesi’nin 300 milyon TL’nin üzerindeki borçlarindan sadece biridir. 16.05.2018 yilinda yapilan ihale sözlesmesi ile asfalt yapim isinden kalan bu borcun da devralinan diger 184 icra takibi gibi yapilandirilmak suretiyle tasfiyesine yönelik olarak alacakli müteahhit firma yetkilileri protokole davet edilmislerdir. Ancak sirket borcun taksitler halinde ödenmesinde anlasmak yerine icra tazyiki ile alacagi defaten tahsil etmekte israr etmistir” dedi.

Baskan Ergin açiklamasinda, “Alacakli tarafin toplam 1 milyon 760 bin 495 lira 72 kurus hak edis bedeli, 255 bin 156 lira 37 kurus teminat bedeli toplami olan 2 milyon 15 bin 652 lira 9 kurus asil alacaginin taksitler halinde ödenerek tasfiyesini kabul etmemesine ragmen belediyemiz, bu alacaga mahsuben simdiye kadar, alacakli sirketin hesaplarina, 2 milyon 15 bin 652 lira 9 kurus ödeme yapmistir. Yani, icra yoluyla satilarak Ayvalik’in mülklerinin rantçilarin eline düsme tehlikesi olusturuldugu öne sürülen asil borcun tamami ödenmistir. Bugün itibariyle kalan bakiye, dosya borcu, masraf, harç vb. fer’îlere iliskindir” ifadelerini kullandi.

Söz konusu kalan borcun her an ödenebilir olmasina ragmen bu gün hala küçük bir bakiyenin mevcut olmasi da tamamen hukuki bir sebebe dayali oldugunu savunan Mesut Ergin, “Zira alacakli sirketin hesaplarina muhtelif tarihlerde belediyemiz tarafindan yapilan bir kisim ödemenin alacakli tarafindan Icra dosyasina bildirilmemis olmasi sebebiyle, bu yapilan ödeme miktari üzerinden yatirilmasi gereken icra tahsil harci, dosya ile hesaplanamamistir. Bu meblag beyan edilmeden net dosya bakiyesi belli olamayacagi için fazla ödeme halinde idaremiz bakimindan kamu zarari ya da eksik ödeme suretiyle icra harç zayii yaratmamak adina bakiyenin ödenmesi günümüze sarkmistir. Alacakli sirkete haricen yapilan bir kisim ödemenin icra dosyasina beyanini takiben bu meblag da derhal yatirilarak, 31.03.2019 tarihinden önce dogmus, belediye borçlari için yapilmis olan ve göreve geldigim günden bu yana yönetimimde ödenmek suretiyle kapatilan diger 126 icra dosyasi gibi bu dosya da islemden kaldirilacaktir. Kimse tedirgin olmasin, Ayvalik Belediyesi, Ayvalik halkinin mallarina sahip çikmaya devam edecektir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile