Ayvalık’ta Aşevi Ramazan Ayında İftar Sofrası Oldu

Ayvalık’ta Aşevi Ramazan Ayında İftar Sofrası Oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Ramazan ayı dışında Aşevi olarak hizmet verip, ilçede yaşayan yoksul vatandaşların evlerinde aileleriyle birlikte sıcak yemek yemelerini sağlayan yer, Ramazan ayında da İftar Sofrası olarak hizmet veriyor.

Her gün 250-300 kişiye yemek dağıtılan iftar sofrasının her yıl olduğu gibi Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek olan Ayvalık’ta at arabacılar mevkii olarak bilinen alanda, Ayvalık Belediyesi’nin, ilçede yaşayan yoksul ve düşkün vatandaşların evlerine yemek götürebilmesini sağlayan ‘Aşevi’ olarak hizmet verdiği bina, Ramazan ayı süresince ‘İftar Sofrası’ olarak her akşam iftar saatinde 250-300 vatandaşa yemek servisi yapıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan ve yoksul vatandaşlar için sosyal anlamda gelenek haline getirilen ve finansmanının tamamen Ayvalık Belediyesi’nce karşılandığı İftar sofrasında Belediyenin görevlendirdiği 4 personel, iftar saati oruç tutan vatandaşlara hizmet veriyor. Ramazan dışında yoksul vatandaşlara Aşevi olarak hizmet veren İftar sofrasının koordinasyonunu Ayvalık İtfaiye Amiri Bekir Güner sağlıyor. Her gün 4 çeşit yemeğin verildiği, “Ayvalık Belediyesi İftar Sofrası”ndaki yemekler belediyeye ait Boğaziçi Otel’de yapılıyor.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Ayvalık Belediyesi Aşevi’nden yararlanan vatandaşların ise çıkan yemeklerin oldukça lezzetli olmasından duydukları memnuniyeti ifade ederken, kendilerine bu imkanı sağlayan başta Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen olmak üzere tüm belediye yöneticilerine teşekkür etmeleri ise dikkatlerden kaçmıyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile